Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Από τις 15 Μαϊου 2014, ξεκινά η θαλάσσια συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη

Από τις 15 Μαϊου 2014, ξεκινά η θαλάσσια συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη

Thessalonik portΩς τις 15 Μαϊου θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη από τη Σαλαμίνα το πρώτο καράβι που θα συμμετέχει στην πιλοτική λειτουργία της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας της πόλης. 

Όπως ανακοινώθηκε από την αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, τις επόμενες μέρες θα καταφθάσουν και τα υπόλοιπα δύο και τότε θα ξεκινήσουν τα πρώτα δρομολόγια.

Προς το παρόν, εξετάζονται ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν τον ελλιμενισμό των καραβιών. Πάντως, ο αρχικός σχεδιασμός του εγχειρήματος παραμένει ο ίδιος μετά τη σχετική αδειοδότηση της λειτουργίας της γραμμής από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η ύπαρξη τριών πλοίων, με χωρητικότητα 100 έως 200 επιβατών ανά διαδρομή. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται ανά μία ώρα, θα συνδέουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τις ανατολικές ακτές του Θερμαϊκού Κόλπου με ενδιάμεση στάση στη μαρίνα της Καλαμαριάς, θα διαρκούν περίπου 50 λεπτά και το εισιτήριο θα είναι 2,5 ευρώ.

Όσο αφορά τη μόνιμη λειτουργία της θαλάσσιας συγκοινωνίας, η σχετική προγραμματική σύμβαση για τη μελετητική ωρίμανση του έργου υπεγράφη στα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ οι μελέτες για τις χερσαίες υποδομές αναμένεται να είναι έτοιμες σε έναν χρόνο. Σε δύο χρόνια, υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμες και οι μελέτες για τη δημοπράτηση και την κατασκευή του έργου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.