Αρχική Αεροπορικά Νέα Αεροπορική εταιρεία θα ιδρύσει στην Ελλάδα η τουρκική Odin Aviation

Αεροπορική εταιρεία θα ιδρύσει στην Ελλάδα η τουρκική Odin Aviation

b4Σε ένα χρόνο από σήμερα, την 1Μαΐου 2015, σύμφωνα με άρθρο του Voria.gr, θέλει να αρχίσει να πετάει από την Ελλάδα προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, Ισραήλ και Ρωσία, η αεροπορική εταιρεία πτήσεων charter που θέλει να συστήσει η τουρκική εταιρεία «Odin Aviation», του επιχειρηματικού ομίλου «Αtreus Group». Στην αγορά πρόκειται να μπεί με πτήσεις charter για Ευρώπη, Ισραήλ και Ρωσία.

«H εταιρεία θα είναι ελληνική, θα έχει hub στην Αθήνα και θα στηριχθεί κυρίως σε τουρκικά κεφάλαια. Έχουμε ήδη εκπονήσει μελέτη βιωσιμότητας και οικονομικό σχεδιασμό και είμαστε στη φάση διερεύνησης των τυπικών διαδικασιών. Στις επόμενες ημέρες θα έχουμε σχετική συνάντηση στο υπουργείο Μεταφορών», αποκάλυψε στη Voria.gr o πρόεδρος της εταιρείας Σερκάν Γιαζίκιογλου.

Όπως είπε ο Τούρκος επιχειρηματίας, η υπό σύσταση εταιρεία θα ξεκινήσει με την υλοποίηση επένδυσης ύψους 4-5 εκατ.δολ., ενώ υπάρχει από πλευράς «ODIN Avation» επιθυμία προσέλκυσης και ελληνικών κεφαλαίων, μέσω συνεργασίας με εταίρο που θα κατέχει μειοψηφικό μετοχικό κεφάλαιο στο νέο αερομεταφορέα.

Η εταιρεία, που θα έχει έδρα στην Αθήνα, σχεδιάζεται να αρχίσει πτήσεις το Μάϊο του 2015 με δύο αεροσκάφη Airbus A320, τα οποία στη πενταετία θα αυξηθούν σε πέντε.

Να σημειωθεί ότι η «ODIN Aviation», που έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη, επενδύει στις αερομεταφορές στο Ιράκ και ειδικότερα στη περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν ( Ερμπίλ), όπως και στη Δυτική Αφρική (π.χ. Νιγηρία), ενώ επίσης παρέχει υπηρεσίες αερομεταφοράς με ελικόπτερα, αλλά και υποστήριξης γύρω από τις αεροπορικές μεταφορές.

O κ. Γιαζίκιογλου, επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη με την αποστολή της TUGIAD, της Ένωσης Νέων Επιχειρηματιών της Τουρκίας.
Εν τω μεταξύ σε εκδήλωση που έγινε με αφορμή την προαναφερθείσα αποστολή, ο διευθυντής της Turkish Airlines για τη βόρειο Ελλάδα, ενημέρωσε ότι από 1ης Μαΐου μπαίνει και δεύτερη καθημερινή πτήση στη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη, έτσι οι Τουρκικές Αερογραμμές, στα τρία χρόνια που πετούν από Θεσσαλονίκη, αύξησαν τις πτήσεις τους από 4 την εβδομάδα, σε 14.

Πηγή: voria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.