Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Πολιτιστική Κληρονομιά στο Προσκήνιο, μια Κοινή Προσέγγιση για μια βιώσιμη Ευρώπη

Η Πολιτιστική Κληρονομιά στο Προσκήνιο, μια Κοινή Προσέγγιση για μια βιώσιμη Ευρώπη

Androulla Vassiliou At MEDIA Reception BERLIN“Έχει  ειπωθεί ότι “η “βαριά βιομηχανία” της Ελλάδας είναι ο πολιτισμός της. Aυτό είναι η κληρονομιά της, η περιουσία της …”, δήλωσε ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, με αφορμή την επίσκεψη της Επιτρόπου Βασιλείου στην Αθήνα, και συνέχισε “Το Συνέδριο που πραγματοποιείται τις επόμενες μέρες έρχεται να πάει αυτή τη σκέψη ένα βήμα πιο κάτω. Σε μια Ευρώπη που αλλάζει, όχι μόνο καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε τον ρόλο του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας μέσα σε μια νέα πραγματικότητα, αλλά και να εξετάσουμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ουσιαστικά αυτή τη “βαριά βιομηχανία” ως εργαλείο για βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και ως όχημα για την εθνική, περιφερειακή και τοπική οικονομία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την διαφορετικότητα της πολιτιστικής ταυτότητας του κάθε κράτους-μέλους, και παράλληλα κατανοεί και στηρίζει τον ρόλο που μπορεί να παίξει η πολιτιστική κληρονομιά στην ανάκαμψη της οικονομίας και την επανεκκίνηση της ανάπτυξης”.

Η κυρία Βασιλείου επισκέπτεται την Αθήνα προκειμένου να εκφωνήσει εναρκτήρια ομιλία στο Συνέδριο «Η Πολιτιστική Κληρονομιά στο Προσκήνιο: προς μια Κοινή Προσέγγιση για μια βιώσιμη Ευρώπη», που οργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, από 6 έως 8 Μαρτίου (Βυζαντινό Μουσείο).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.