Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΓΕΠΟΕΤ: Δεν πρόκειται να μείνουμε αμέτοχοι στο θάνατο που σκοπεύουν να μας...

ΓΕΠΟΕΤ: Δεν πρόκειται να μείνουμε αμέτοχοι στο θάνατο που σκοπεύουν να μας επιβάλλουν …..

Celestyal Cruises

ΓΕΠΟΕΤΗ ΓΕΠΟΕΤ μας έστειλλε την εξής ανακοίνωση:

Η ΓΕΠΟΕΤ παρά τις διαβεβαιώσεις που έχει λάβει από τα συναρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης, Τουρισμού και Μεταφορών για το δίκαιο των θέσεών της διαπιστώνει ότι προωθείται η χορήγηση νέων αδειών τόσο σε καινούρια όσο και σε μεταχειρισμένα τουριστικά λεωφορεία κατηγορίας εκπομπών ρύπων Euro V ή μεταγενέστερα στο υπό διαμόρφωση πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης. Η κίνηση αυτή και παρά τις αντιρρήσεις που εκφράσαμε οδηγεί στη διάλυση ενός ολόκληρου κλάδου, χωρίς κανένα όφελος για το κράτος και τον ελληνικό τουρισμό.

Έχουμε εξαρχής ξεκαθαρίσει τη θέση μας ότι οι νέες άδειες θα πρέπει να αφορούν μόνο καινούρια τουριστικά λεωφορεία και καμία αλλαγή δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί στο υφιστάμενο καθεστώς αντικατάστασης των παλαιών λεωφορείων με μεταχειρισμένα, το οποίο λειτουργεί υποδειγματικά. Τα τουριστικά λεωφορεία είναι εδώ και χρόνια πραγματικά απελευθερωμένα τόσο ως προς τη χορήγηση αδειών – ο καθένας μπορεί να πάρει άδεια και να δραστηριοποιηθεί – όσο και ως προς το έργο. Ως εκ τούτου οι αλλαγές που προωθούνται αντίκεινται στο συμφέρον του τόπου.

Δεν πρόκειται να μείνουμε αμέτοχοι στο θάνατο που σκοπεύουν να μας επιβάλλουν, καθώς δεν αφορά ένα απλό συντεχνιακό ζήτημα αλλά ένα βαρύτατα εθνικό.

Αν οι συναρμόδιοι Υπουργοί Ανάπτυξης, Τουρισμού και Μεταφορών δεν λάβουν υπόψη τις θέσεις μας τότε στις 15 Απριλίου σύσσωμος ο κλάδος των Τουριστικών Γραφείων και Τουριστικών Λεωφορείων θα κατέβει σε πανελλαδική απεργία και οι ίδιοι θα φέρουν ολοκληρωτικά την ευθύνη για τη ζημία που θα προκύψει στον ελληνικό τουρισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.