Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πέτρος Τατούλης: Είμαι Κάθετα αντίθετος στη κατάργηση της ΠΥΤ Πελοποννήσου

Πέτρος Τατούλης: Είμαι Κάθετα αντίθετος στη κατάργηση της ΠΥΤ Πελοποννήσου

ΤατούληςΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε ερώτηση της “Travelling News”, σχετικά με το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού, σχετικά με την Αναδιοργάνωση του Υπουργείου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, καθώς και Ρυθμίσεις Ειδικών Τουριστικών Υποδομών, Εκπαίδευση και  Κατάρτιση στον Τουρισμό, Αγροτουρισμός και Λοιπές Διατάξεις, προέβει στην εξής δήλωση:

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο σύντομο χρονικό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων της έχει επιτύχει με σημαντικές και στρατηγικές επενδύσεις και ιδιαίτερο κόπο να υπερκαλύψει το κενό των προηγούμενων ετών στην ανάπτυξη και προώθηση του τουριστικού προϊόντος συνολικά της Πελοποννήσου. Αποτέλεσμα του στρατηγικού αυτού σχεδίου, το οποίο τυγχάνει καθολικής αποδοχής από τους επαγγελματίες και τους φορείς του τουρισμού, είναι η Πελοπόννησος να αποκτήσει διακριτή τουριστική ταυτότητα στις διεθνείς αγορές και το τουριστικό της προϊόν να καταστεί ιδιαίτερα ανταγωνιστικό.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο  «Αναδιοργάνωση Υπουργείου Τουρισμού και Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Ρυθμίσεις Ειδικών Τουριστικών Υποδομών, Εκπαίδευση και  Κατάρτιση στον Τουρισμό, Αγροτουρισμός και Λοιπές Διατάξεις» δρομολογείται η κατάργηση του γραφείου της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Πελοποννήσου και η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του στο γραφείο της Πάτρας.
Η εξέλιξη αυτή μας βρίσκει κάθετα αντίθετους γιατί αφενός θα επιτείνει τα προβλήματα εξυπηρέτησης των επαγγελματιών του τουρισμού, αφετέρου ουσιαστικά αποδομεί την προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου να ενισχύσει τις υποδομές της και δη στον τομέα του τουρισμού.
Αποτελεί πάγια θέση μας ότι για τα ζητήματα που συσχετίζονται άμεσα με τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας μας, ανάμεσα στα οποία πρωταρχική θέση καταλαμβάνει ο τουρισμός, διεκδικούμε την αρμοδιότητα ευθύνης τους. Τη στιγμή μάλιστα που οι Περιφέρειες έχουν αναλάβει επιτυχημένες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του τουρισμού σε περιφερειακή λογική, αξιοποιώντας καλύτερα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, όπως καταδεικνύει το παράδειγμα του αεροδρομίου της Καλαμάτας, οι δομές αυτές δεν θα έπρεπε να υπακούσουν σε μια «στενόμυαλη» δημοσιονομική λογική, αλλά αντίθετα να ενισχυθούν ώστε να μπορούν να συνεισφέρουν στην αύξηση της περιφερειακής μας οικονομίας.
Πάγια είναι άλλωστε η θέση μας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προβαίνει σε οριζόντιες περικοπές δομών χωρίς πρώτα να τις αξιολογήσει.    

Την πλήρη αντίθεσή του στον κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού, να μεταφέρει την Περιφερειακή Διεύθυνση Τουρισμού Πελοποννήσου στην Πάτρα, έχει ήδη εκφράσει με ομόφωνη απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στις 24 Φεβρουαρίου 2014, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα ύπαρξης αυτής της υπηρεσίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία εξυπηρετεί πλήθος επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου.

    

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.