Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΠΟΞ: Υπεγράφει η νέα Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων

ΠΟΞ: Υπεγράφει η νέα Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Celestyal Cruises

ΞενοδοχουπάλληλοιΗ Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων συνυπέγραψε τη Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, 2013, την νέα Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, διετούς ισχύος, με την πλευρά των Ξενοδοχοϋπαλλήλων που εκπροσωπεί η ΠΟΕΕ-ΥΤΕ.  
Η συμφωνία προβλέπει διατήρηση των βασικών μισθών και των επιδομάτων στα τρέχοντα επίπεδα, για το 2014 και αύξηση 1% για το 2015.
Για την υπογραφή της Κλαδικής Σύμβασης συνεκτιμήθηκαν, οι διαφαινόμενες θετικές εξελίξεις στα μεγέθη του Ελληνικού τουρισμού, η ανάγκη εξασφάλισης της εργασιακής ειρήνης σε ένα πολύ σημαντικό για την εθνική οικονομία και την απασχόληση κλάδο, η εξακολουθητικά δύσκολη συγκυρία και η υπερπροσπάθεια που καταβάλλεται για την επιστροφή της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά, η αδήριτη ανάγκη διατήρησης των θέσεων εργασίας και της δημιουργίας νέων, καθώς και η διασφάλιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών στον ξενοδοχειακό κλάδο.  
Υπό αυτό το πρίσμα, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Α. Ρέτσος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΞ, χαρακτηρίζουν την επίτευξη συμφωνίας με τους Ξενοδοχοϋπαλλήλους ως σταθμό για τα εργασιακά δεδομένα σε εθνικό επίπεδο και εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι θα συμβάλλει καθοριστικά στη θωράκιση του εργασιακού περιβάλλοντος στην ξενοδοχειακή αγορά.
Τα τελευταία χρόνια ο Ξενοδοχειακός κλάδος, έχοντας ως μοναδικό εφόδιο την τιμολογιακή πολιτική των ξενοδοχείων, σε ένα περιβάλλον αδυσώπητου διεθνούς ανταγωνισμού, υπέστη απώλειες ως προς τα έσοδά του, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και ως προς τις προοπτικές βιωσιμότητας, υγιών κατά τα λοιπά, ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Πρέπει, επίσης, να τονιστεί πως και από την πλευρά των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, υπήρξαν  θυσίες και παραχωρήσεις.
Σε αυτήν τη φάση, ατενίζοντας την προσεχή διετία και μολονότι η πλειονότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα έλλειψης ρευστότητας, υπερφορολόγησης και υπέρμετρα επιβαρημένου μη μισθολογικού κόστους, η ελληνική Ξενοδοχία πρωταγωνιστεί εκ νέου, με μία συμφωνία ευθύνης, αποφασιστικότητας αλλά και αισιοδοξίας, υπό την παραδοχή ότι ο Τουρισμός μπορεί να αποτελέσει για την Ελλάδα σταθερό όχημα στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση και επιστροφής στην ανάκαμψη και στην ανάπτυξη.
Με την ευκαιρία της υπογραφής της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, η ΠΟΞ καλεί την κυβέρνηση να επισπεύσει το μεταρρυθμιστικό της έργο και να προχωρήσει τάχιστα σε γενναίες αποφάσεις και παρεμβάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας, την απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας από τις στρεβλώσεις και αγκυλώσεις του παρελθόντος, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και την ενίσχυση της απασχόλησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.