Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας: Ιδιαίτερα θετικό βήμα η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας: Ιδιαίτερα θετικό βήμα η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο ΕλλάδοςTo Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας θεωρεί ιδιαίτερα θετικό βήμα και ευχάριστη έκπληξη την ανταπόκριση τόσο των επισκεπτών όσο και των Ελλήνων, στην Κυριακάτικη πιλοτική λειτουργία των καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας.  
Το μέτρο του ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα την Κυριακή, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς του city break, γεγονός που θα διευκολύνει την αύξηση των επισκεπτών τα Σαββατοκύριακα και θα αυξήσει την οικονομική δραστηριότητα των επιχειρήσεων .
Ο Τουρισμός του Σαββατοκύριακου είναι μια εξαιρετικά αναπτυγμένη μορφή τουρισμού σε όλη την Ευρώπη που εισφέρει σημαντικά οφέλη  στις οικονομίες των Ευρωπαϊκών πόλεων. Συνολικά 40 εκατομμύρια επισκέπτες, ετησίως, πραγματοποιούν ταξίδια Σαββατοκύριακου, κυρίως την περίοδο εκτός τουριστικής αιχμής, αποτελώντας μια σημαντική αγορά πελατών και πηγή εσόδων, στην οποία οι Ελληνικές πόλεις έχουν πολύ χαμηλό μερίδιο και όφελος. Η ανάπτυξη όμως του θεσμού του City Break, διεθνώς προϋποθέτει την λειτουργία του εμπορικού κέντρου των πόλεων ακόμη και τις Κυριακές.
Κάνουμε έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εμποροϋπάλληλους, καταστηματάρχες και Πολιτεία, να αναζητήσουν μια κοινά αποδεκτή λύση, με στόχο να παραμένει ζωντανό το κέντρο των πόλεων, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και τα καταστήματα να λειτουργούν όλες τις Κυριακές του χρόνου, γεγονός που βοηθήσει ιδιαίτερα  στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στις χειμαζόμενες τοπικές οικονομίες του κέντρου των πόλεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.