Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟΔεύτερη Ημερίδα ενημέρωσης των εκπαιδευτικών της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της έκθεσης «ΑΙΓΑΙΟΝ – Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους»

Συνεχίζεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου η εκστρατεία ενημέρωσης εκπαιδευτικών της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της μεγάλης περιοδικής έκθεσης «ΑΙΓΑΙΟΝ – Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους», η οποία φιλοξενείται στο ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη. Η δεύτερη Ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013 με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι προσκλήθηκαν από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, προκειμένου να ενημερωθούν για τα εκπαιδευτικά του προγράμματα και τις δυνατότητες επίσκεψης στη Λέσβο. Πρόκειται για τη δεύτερη ημερίδα που υλοποίησε το Μουσείο κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου και η οργάνωση της οποίας εντάσσεται στις δράσεις που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση του μαθητικού τουρισμού στη Λέσβο.

Τους εκπαιδευτικούς ενημέρωσε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και ξενάγησε στην έκθεση η Γεωλόγος του Μουσείου Δρ. Κατερίνα Βασιλειάδου. Καθόλη τη διάρκεια της ενημέρωσης οι εκπαιδευτικοί έδειξαν εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για γνωριμία με τα φυσικά και γεωλογικά μνημεία του Γεωπάρκου Λέσβου και για τις δυνατότητες επίσκεψης και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων στη Λέσβο.

Οι δράσεις ενημέρωσης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στη Βόρεια Ελλάδα στα πλαίσια της έκθεσης «ΑΙΓΑΙΟΝ – Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους» θα συνεχιστούν, και ήδη έχει προγραμματιστεί η τρίτη Ημερίδα ενημέρωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου 2013. Εξάλλου στις 29 Νοεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης των εκπαιδευτικών των σχολείων που συνδέονται με το δίκτυο AspNet της UNESCO για το Γεωπάρκο Λέσβου και τις δυνατότητες πραγματοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων σ΄ αυτό.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, ημερίδες, διαλέξεις, επιστημονική ενημέρωση και πολλές ακόμα ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις που πραγματοποιούνται κάθε Σαββατοκύριακο στην έκθεση, γνωρίζουν τη Λέσβο, τα εκπαιδευτικά προγράμματα που μπορούν να συμμετάσχουν στο Γεωπάρκο Λέσβου και τους τρόπους επίσκεψης. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.