Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά XII Διεθνές Κοινωνικό Φόρουμ “Ρωσική Εβδομάδα στα Ιόνια Νησιά”

XII Διεθνές Κοινωνικό Φόρουμ “Ρωσική Εβδομάδα στα Ιόνια Νησιά”

Ρώσικη βδομάδα στα ΙόνιαΤο XII Διεθνές Κοινωνικό Φόρουμ “Ρωσική Εβδομάδα στα Ιόνια Νησιά”, το οποίο έχει ξεκινήσει από τις 5 Οκτωβρίου από την Κέρκυρα και θα διαρκέσει ως την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου.

Το φόρουμ αποτελεί μείζονος σημασίας έργο στον τομέα της λαϊκής (μη κυβερνητικής) διπλωματίας, του  διαλόγου μεταξύ των λαών και των  πολιτισμικών ανταλλαγών.

“Η Ρωσική Εβδομάδα” αναπτύσσεται δυναμικά, αγκαλιάζοντας  όλο και περισσότερες περιοχές  της χώρας. Φέτος, στην Κέρκυρα,  την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο,  στα οποία ήδη διοργανώνεται το φόρουμ, προστέθηκαν η Λευκάδα και η Πάτρα.

Τα θεμέλια της παράδοσης της διεξαγωγής του ετήσιου φόρουμ τέθηκαν τον Οκτώβριο του 2002, όταν στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας πραγματοποιήθηκαν με πανηγυρικό τρόπο τα εγκαίνια του μνημείου του θρυλικού ναυάρχου Θ.Θ. Ουσακώφ. Ο Ρώσος ναύαρχος διαδραμάτισε έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση των Ιονίων Νήσων και στη δημιουργία της Επτανήσου Πολιτείας, του αποκαλούμενου και ως πρώτου νεοελληνικού κράτους.

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ναύαρχου Θεόδωρου Ουσακώφ στον περίβολο της μονής του Αγίου Διονυσίου, στη Ζάκυνθο.

Στις εκδηλώσεις για τη Ρωσική Εβδομάδα στα ιόνια νησιά παρίσταται και ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο, η φιλαρμονική και το δυναμικό του οποίου συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις με παρελάσεις και συναυλίες.

Στις εκδηλώσεις που έγιναν στη Ζάκυνθο περιλαμβάνονται ακόμη, μια συζήτηση για τον θρησκευτικό τουρισμό που αφορά ιδιαίτερα του ομόδοξους Ρώσους τουρίστες, μια γιορτή παραδοσιακής ρωσικής και ζακυνθινής κουζίνας και μια συναυλία της ορχήστρας του πολεμικού πλοίου, με τραγούδια και χορούς της Μαύρης Θάλασσας.

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στην Πάτρα, όπου στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Ι. Καποδίστρια, παρέλαση στους δρόμους της πόλης προς την πλατεία του Αγίου Γεωργίου και εορταστική συναυλία με τη συμμετοχή της ορχήστρας και του συνόλου “Τραγούδια και Χοροί του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας”.

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013 στις 1 μ.μ. Ο Δήμος Πατρέων  και η Οργανωτική Επιτροπή, θα υποδεχθούν στην πόλη, το πλοίο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.