Αρχική Αθλητικά 2ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης: «Επόμενος στόχος μας οι 15.000 δρομείς»

2ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης: «Επόμενος στόχος μας οι 15.000 δρομείς»

2nd imimarathoniosΗ μοναδική επιτυχία που σημείωσε ο 2ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αποτέλεσε την καλύτερη επιβράβευση για τις προσπάθειες των στελεχών της Οργανωτικής Επιτροπής, που πλέον βάζουν ακόμα υψηλότερους στόχους ενόψει του επόμενου ραντεβού που θα δοθεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, τον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», την Κυριακή 6 Απριλίου 2014.

«12.000 δρομείς υγείας, τριπλάσιες συμμετοχές από πέρσι, όλη η αφρόκρεμα του ελληνικού στίβου στους δρόμους αντοχής και ημιαντοχής, οι Ολυμπιονίκες μας, ξεχωριστές παρουσίες ΑΜΕΑ, καθώς και φορείς κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς. Όλοι, με απίστευτο ενθουσιασμό κατέκλυσαν την πόλη, δίνοντάς της ένα μοναδικό χρώμα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της διοργάνωσης, Δρόσος Χριστόπουλος, και συνέχισε:

«Μετά το τέλος του αγώνα, σε προσωπικές συνομιλίες με πολλούς δρομείς, διαπίστωσα πως ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι και δεν είχαν τίποτε αρνητικό να επισημάνουν. Αυτό δείχνει ότι επετεύχθη ο στόχος μας να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου διοργανώσεις στον κόσμο, στρέφοντάς τον σ’ έναν υγιεινό τρόπο ζωής μέσω της άθλησης και της συμμετοχής στους δρόμους υγείας. Παράλληλα επετεύχθη και ο δεύτερος στόχος μας, που ήταν το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο της διοργάνωσης, με δεδομένο ότι πρόκειται για έναν διεθνή αγώνα, αφού η παρουσία πρωταθλητών μπορεί να ωθήσει τους μικρούς μαθητές στον αθλητισμό».

Το δυσάρεστο σημείο του αγώνα ήταν ο θάνατος ενός 49χρονου δρομέα, ο οποίος υπέστη καρδιακό επεισόδιο στον τρίτο γύρο του Ημιμαραθωνίου και εξέπνευσε παρά την άμεση διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».
Ο κ. Χριστόπουλος αναφέρθηκε στο θλιβερό περιστατικό τονίζοντας: «Δυστυχώς, μετά από δέκα διοργανώσεις, είχαμε την απώλεια ενός συνανθρώπου μας. Ενώ θα έπρεπε να είμαστε ευτυχισμένοι που δώσαμε σε τόσες χιλιάδες κόσμο τη δυνατότητα να περάσει όμορφα, η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής δεν μας το επιτρέπει. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας προς την οικογένεια του συνανθρώπου μας».

Πλέον τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής στρέφουν το βλέμμα στο επόμενο μεγάλο ραντεβού, που θα είναι ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», την Κυριακή 6 Απριλίου 2014, βάζοντας τον πήχη ακόμα ψηλότερα.
«Από το βράδυ του Σαββάτου δεχόμαστε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια, που μαρτυρούν ότι ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος ήταν απόλυτα επιτυχημένος. Εμείς, όμως, στον απολογισμό μας διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν πολλά σημεία που χρήζουν βελτίωσης. Βασικό σημείο της φιλοσοφίας μας είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να βελτιωνόμαστε διαρκώς», είπε ο γενικός διευθυντής της διοργάνωσης και συμπλήρωσε:

«Θέλουμε να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’, που αποτελεί την εαρινή γιορτή του αθλητισμού της πόλης και φυσική συνέχεια της φθινοπωρινής γιορτής που ζήσαμε χθες. Ήδη έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία μας και δεχόμαστε αρκετές εγγραφές για τον Μαραθώνιο, στον οποίο θα υπάρξουν πολλές σημαντικές καινοτομίες. Στόχος μας θα είναι να φτάσουμε για πρώτη φορά τους 15.000 δρομείς, αλλά πάνω απ’ όλα να προσφέρουμε στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης μία άψογη διοργάνωση.
Παράλληλα, θα δώσουμε ξανά ιδιαίτερη βαρύτητα στο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης και στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής προσφοράς, ενώ με την υποστήριξη που προσδοκούμε ότι θα έχουμε από τους χορηγούς μας, θα επιδιώξουμε να έχουμε αξιόλογα ονόματα και υψηλές επιδόσεις, τόσο από τους Έλληνες όσο και από τους ξένους αθλητές που θα φιλοξενήσουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.