Αρχική Αθλητικά Άνοιξε η αυλαία για τον 31o Μαραθώνιο της Αθήνας. 30.000 δρομείς θα...

Άνοιξε η αυλαία για τον 31o Μαραθώνιο της Αθήνας. 30.000 δρομείς θα πάρουν μέρος φέτος

31ος 1η συν-ξη 4Με ένα μεγάλο ρεκόρ συμμετοχών μπαίνει δυναμικά στην 4η δεκαετία της ζωής του ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του μεγάλου ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη.
Τριάντα χιλιάδες (30.000) δρομείς άνδρες-γυναίκες όλων των ηλικιών από κάθε γωνιά της γης θα δώσουν το παρών την Κυριακή 10 Νοεμβρίου γιορτάζοντας τα 31α γενέθλια του Αυθεντικού Μαραθωνίου συμμετέχοντας παράλληλα στους δυο λαϊκούς δρόμους των 5 και 10 χλμ. στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στους πολλούς  ξεχωριστούς αγώνες παιδιών κατά μήκος της διαδρομής,  καθώς τον αγώνα των Special Olympics.
Ο 31ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας αποκτά φέτος ξεχωριστή διεθνή λάμψη αφού κατά την διάρκειά του η Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων , η AIMS,  σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ θα βραβεύσουν τους κορυφαίους (άνδρα και γυναίκα) μαραθωνοδρόμους του κόσμου για τη χρονιά που διανύουμε, τελετή βράβευσης που θα γίνεται μόνιμα πλέον από εδώ και στο εξής στη γενέτειρα  του Μαραθωνίου, την Ελλάδα.   Οι ξεχωριστές βραβεύσεις των κορυφαίων Μαραθωνοδρόμων  του 2013, οι οποίοι θα αναδειχτούν από παγκόσμια  ψηφοφορία και θα ανακοινωθούν  για πρώτη φορά την ώρα της βράβευσης , θα γίνουν στο Γκαλά της AIMS, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο του Κολεγίου Αθηνών.  
Με το επίκαιρο θέμα «Η ασφάλεια των Mαραθωνίων Δρόμων» θα διεξαχθεί το 7ο Συμπόσιο της AIMS που θα γίνει φέτος στην Αθήνα, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, σε αίθουσα του Park Hotel (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10).
Τα νέα στοιχεία της φετινής διοργάνωσης ωστόσο δεν τελειώνουν στο εξω-αγωνιστικό κομμάτι.  Η Οργανωτική Επιτροπή του ΚΜΑ, αξιοποιώντας την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές και καινοτομίες  στο αγωνιστικό κομμάτι  με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των δρομέων και θεατών και κυρίως την ικανοποίηση  του αιτήματος χιλιάδων πολιτών, από Ελλάδα και εξωτερικό, για αύξηση του αριθμού των εγγραφών στους  μικρότερους αγώνες του ΚΜΑ .
Έτσι, προκειμένου  να δοθεί η ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να γίνουν  μέρος του μεγάλου γεγονότος της Κυριακής 10 Νοεμβρίου 2013, η ΟΕ του ΚΜΑ αποφάσισε τα εξής:
1.   Η πορεία και ο τερματισμός του Μαραθωνίου, αλλά και των όλων υπολοίπων αγώνων, θα είναι πλέον από την βόρεια πλευρά του στίβου του Καλλιμάρμαρου, δηλ. μπαίνοντας  από την είσοδο του Παναθηναϊκού Σταδίου  προς τα αριστερά και όχι προς τα δεξιά.  Έτσι, πέραν της μεγάλης διευκόλυνσης  στην αποχώρηση των δρομέων από την έξοδο του Σταδίου προς το ρουχισμό τους,  το Sponsors Village και το μετρό,  τραμ και λεωφορεία του Συντάγματος, αποκαθίσταται κι ένα ακόμη ιστορικό στοιχείο, αφού απ’ αυτή την πλευρά έγινε ο τερματισμός και των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, με τον Σπύρο Λούη  να φτάνει πρώτος.
2.Επίσης, προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο χώρος έξω από το Στάδιο το πρωί της Κυριακής, αλλάζει η εκκίνηση των 5 και 10χλμ. και μεταφέρεται λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά, στη Λεωφόρο Αμαλίας (στο ύψος αλέας Ζαππείου).  Με αυτήν την αλλαγή,  αξιοποιείται ακόμη περισσότερο το κέντρο της Αθήνας για τις διαδρομές των 5 και 10χλμ. και ενισχύεται  ακόμη περισσότερο η μοναδική εμπειρία των δρομέων με «πέρασμα»  μπροστά από ιστορικά και πολιτιστικά  μνημεία της Αμαλίας, Πανεπιστημίου,  Ακαδημίας και Βασιλίσσης Σοφίας.  
3.Τέλος, αλλαγή έχουμε και στις ώρες εκκίνησης των δυο λαϊκών δρόμων, αφού τα 5χλμ. θα ξεκινήσουν στις 08:00 το πρωί  και τα 10χλμ στις 09:05πμ.  Έτσι, με την περαιτέρω  αξιοποίηση του πρωινού της Κυριακής, επετεύχθη η ικανοποίηση του πανδήμου αιτήματος για εγγραφή περισσοτέρων πολιτών – δρομέων στους αγώνες 5 και 10χλμ., χωρίς να επηρεάζεται  η ποιότητα των αγώνων και η εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων σ’ αυτούς.
 Η εκκίνηση του Μαραθωνίου δρόμου, του δυναμικού βαδίσματος και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα είναι χωρίς αλλαγές και θα γίνει από την εγκατάσταση της ιστορικής αφετηρίας του Μαραθωνίου στον Μαραθώνα στις 09:00.
Τέλος, τόσο η EXPO, όσο και το Κέντρο Εγγραφών από όπου θα γίνεται και η παραλαβή των αριθμών και των πακέτων συμμετοχής θα γίνει φέτος στο Κλειστό Γυμναστήριο ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ στο Ολυμπιακό Συγκρότημα Φαλήρου. Αυτό γίνεται λόγω των απαραίτητων εργασιών (και ως εκ τούτου μη διαθεσιμότητας για το Μαραθώνιο) στο Ζάππειο Μέγαρο  για την ανάληψη από την χώρα μας της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο ΣΕΓΑΣ καλεί τους Αθηναίους  να γιορτάσουμε το φετινό Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας γεμίζοντας το Παναθηναϊκό Στάδιο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.