Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Mεθοδεύεται η διάλυση του ΕΟΤ

Mεθοδεύεται η διάλυση του ΕΟΤ

Celestyal Cruises

Σύλλογος εργαζομένων ΕΟΤΣχετικά με τα χθεσινά δημοσιεύματα για την τήρηση του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων του ΕΟΤ, κατά το μήνα Νοέμβριο 2012, ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΟΤ, τονίζει ότι μεθοδεύεται εδώ και πολύ καιρό με σειρά δυσφημιστικών, συκοφαντικών και ανυπόστατων δημοσιευμάτων η διάλυση του ΕΟΤ.

Συγκεκριμένα δε επισημαίνει τα ακόλουθα:

Πληροφορηθήκαμε χθες από τους δημοσιογράφους που έκαναν ρεπορτάζ και από τα δελτία ειδήσεων για το αποτέλεσμα του ελέγχου που διενεργήθηκε στον ΕΟΤ από το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και για το προαναφερόμενο δελτίο τύπου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.Δεν γνωρίζουμε σε ποια υπηρεσία του ΕΟΤ και πότε διενεργήθηκε ο συγκεκριμένος έλεγχος. Διευκρινίζουμε ότι ο ΕΟΤ έχει, εκτός της κεντρικής του υπηρεσίας, 14 περιφερειακές υπηρεσίες, 14 γραφεία υποστήριξης και 2 γραφεία πληροφοριών.

Ο ΕΟΤ έχει 560 υπαλλήλους, συνεπώς αν ο αριθμός 121 που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι ακριβής δεν αποτελεί το 69,6% αλλά το 21,5% του συνόλου των υπαλλήλων του.

Καλούμε τη διοίκηση του ΕΟΤ η οποία διαθέτει όλα τα στοιχεία των ελέγχων που έχει διενεργήσει η ίδια και τα κλιμάκια του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης να ενημερώσει υπεύθυνα την κοινή γνώμη για να σταματήσει επιτέλους η πολύμηνη εκστρατεία δυσφήμισης του ΕΟΤ και τον υπαλλήλων του.

Η ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αντί να εκδίδει δελτία τύπου με άχρηστες πληροφορίες που σκοπό έχουν να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα την επιχειρούμένη διάλυση του ΕΟΤ, η οποία μεθοδεύεται εδώ και πολύ καιρό με σειρά δυσφημιστικών, συκοφαντικών και ανυπόστατων δημοσιευμάτων, καλό θα ήταν να πληροφορηθεί τόσο για την ιστορική διαδρομή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού όσο και για τον αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο ασκεί σήμερα την αποστολή του.  

Η φετινή αλματώδης αύξηση της τουριστικής κίνησης (πάνω από 17.000.000 τουρίστες) οφείλεται αποκλειστικά στην καλοσχεδιασμένη και στην απόλυτα επιτυχημένη διεθνή προβολή του ελληνικού τουρισμού από τα στελέχη του ΕΟΤ. Η προώθηση δεκάδων μεγάλων και εκατοντάδων μεσαίων και μικρών τουριστικών επενδύσεων που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη είναι αποκλειστικό έργο των υπηρεσιών του ΕΟΤ και των έμπειρων και εξειδικευμένων υπαλλήλων του. Η ποιότητα των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών διασφαλίζεται από τις παρεμβάσεις των πιστοποιημένων από το ΕΣΥΔ στελεχών του ΕΟΤ.
Η εκτέλεση δεκάδων τεχνικών έργων τουριστικής υποδομής από την πολύπειρη τεχνική υπηρεσία του ΕΟΤ σε όλη την Ελλάδα δεν αναβαθμίζει μόνο τις τουριστικές υποδομές σε περιφερειακό επίπεδο αλλά δεσμεύει και απορροφά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τα ευρωπαϊκά ταμεία (ΕΣΠΑ).

Αν παρόλα αυτά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιμένει να διαλύσει τον ΕΟΤ αδιαφορώντας για τη ζημιά που θα προκαλέσει στον ελληνικό τουρισμό και στην εθνική οικονομία, ας το κάνει χωρίς να αμαυρώνει την εικόνα του και να διαπομπεύει τα στελέχη του. Ο τουριστικός κόσμος της χώρας (δεκάδες χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενοι)  δεν πρόκειται να παραπλανηθούν και να πειστούν για τη σκοπιμότητα της διάλυσης του ΕΟΤ από την κακοσχεδιασμένη και άστοχη επικοινωνιακή στρατηγική του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.           

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.