Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εκστρατεία καθαρισμού και λειτουργικής αναβάθμισης ιστορικών οδών της Αθήνας

Εκστρατεία καθαρισμού και λειτουργικής αναβάθμισης ιστορικών οδών της Αθήνας

KaminisGeorge1Ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με δραστήριες και δυναμικές ομάδες πολιτών της Αθήνας, εγκαινιάζει την εκστρατεία καθαρισμού και λειτουργικής αναβάθμισης ιστορικών οδών της πόλης.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης προχώρησε σε εργασίες καθαρισμού της πρόσοψης του ιστορικού κτιρίου της Βαρβακείου Αγοράς. Αφαιρέθηκαν τα γκράφιτι με ειδικά υλικά και οι επιφάνειες επανήλθαν στην αρχική τους μορφή. Για τη μελλοντική προστασία του κτιρίου, στις επιφάνειες τοποθετήθηκε ειδικό προστατευτικό υλικό. Οι εργασίες επεκτάθηκαν στο κτίριο των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων, με  σκοπό, η πιλοτική εφαρμογή να επεκταθεί από την οδό Αθηνάς και σε άλλες εμβληματικές οδούς της πόλης.

Η εκστρατεία αποσκοπεί στο συστηματικό καθαρισμό των επιφανειών όλων των κτιρίων (δημόσιων και ιδιωτικών), στην επιδιόρθωση και ενίσχυση του φωτισμού, στην αποκατάσταση των μικρών στύλων αποτροπής της παράνομης στάθμευσης και στην ανανέωση των διαβάσεων κυκλοφορίας πεζών. Η επίσημη έναρξη τοποθετείται την 21η Αυγούστου, θα έχει συνολική διάρκεια περίπου τριών μηνών και θα επεκταθεί στο σύνολο της οδού Αθηνάς και στη συνέχεια σταδιακά στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ερμού.

Οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων προχώρησαν παράλληλα στην εκπαίδευση των εργαζομένων στη χρήση των καθαριστικών προϊόντων και των προστατευτικών υλικών για τις προσόψεις των κτιρίων. Επίσης ενημερώθηκαν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που βρίσκονται επί της οδού Αθηνάς. Σκοπός η συμμετοχή τους κατά την διάρκεια των εργασιών καθαρισμού και στη συντήρηση των επιφανειών μετά το πέρας της εκστρατείας.

Αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή των ομάδων πολιτών στη βελτίωση της εικόνας και τη ποιότητας ζωής στην Αθήνα, ο δήμος Αθηναίων μέσω της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας “Συν Αθηνά” (www.synathina.gr) απευθύνει κάλεσμα προς ομάδες που δραστηριοποιούνται στην πόλη, με στόχο την όσο πιο ενεργή εμπλοκή τους σε αυτήν την καθοριστική προσπάθεια αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης ιστορικών οδών της Αθήνας.

Φωτογραφίες : Χρήστος Αραζός

Βίντεο: Μαρία Μιχαηλίδου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.