Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Χωρίς ρεύμα από χθες η Σαντορίνη, αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού μεταφέρει γεννήτριες

Χωρίς ρεύμα από χθες η Σαντορίνη, αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού μεταφέρει γεννήτριες

Αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού μεταφέρει γεννήτριες και εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να ηλεκτροδοτηθεί το νησί όσο το δυνατόν γρηγορότερα καθώς η τουριστική περίοδος βρίσκεται στην κορύφωσή της. Μετά από προσπάθειες της ΔΕΗ έχουν ρεύμα στα Φηρά και το Ημεροβίγλι.

Το κλιμάκιο της ΔΕΗ που φτάνει στη Σαντορίνη είναι από τα πλέον έμπειρα και έχει συμμετάσχει σε ανάλογες επιχειρήσεις άμεσης ηλεκτροδότησης στην Κύπρο μετά το τραγικό δυστύχημα στο Μαρί. Ο δήμαρχος του νησιού, Νίκος Ζώρζος, τόνισε πως γίνονται προσπάθειες για να αρχίσει η σταδιακή ηλεκτροδότηση του νησιού ακόμη και απόψε, ενώ πρόσθεσε πως το αεροδρόμιο και το νοσοκομείο λειτουργούν κανονικά.

Οι δεκάδες χιλιάδες τουρίστες που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Σαντορίνη έγιναν πρακτικά ανταποκριτές και των ξένων πρακτορείων, που μεταδίδουν την είδηση. Το Associated Press αναφέρει χαρακτηριστικά: “Οι επισκέπτες στο ελληνικό θέρετρο της Σαντορίνης ενδέχεται να δειπνήσουν στο φως των κεριών με ζεστή μπύρα, μετά από την πυρκαγιά σε ηλεκτρικό σταθμό που άφησε ολόκληρο το νησί χωρίς ρεύμα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου”.

 Φορείς του Τουρισμού εκτιμούν ότι η Σαντορίνη μάλλον θα έχει φέτος μια από τις καλύτερες χρονιές της καθώς τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι οι επισκέπτες ενδέχεται να ξεπεράσουν και τα δύο εκατομμύρια.

Όσον αφορά τις βλάβες και τα προβλήματα που έχουν προκληθεί, η ΔΕΗ αναφέρει:

  • Την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013, και ώρα 12:00 μμ προκλήθηκε αιφνίδια βλάβη σε μία εκ των μηχανών παραγωγής Η/Ε της νήσου, με αποτέλεσμα την εκδήλωση πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις του Σταθμού.
  • Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς το προσωπικό της ΔΕΗ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή επισκευή των βλαβών.
  • Μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, θα γίνουν όλες εκείνες οι έρευνες που απαιτούνται για τον εντοπισμό των αιτίων που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ Α.Ε.
  • Το σύνολο των εργαζομένων καταβάλλει κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο η ηλεκτροδότηση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.