Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά “Travelling Greece in Comfort and Safety” Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια

“Travelling Greece in Comfort and Safety” Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια

ioasΤο Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», με την υποστήριξη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) και στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας τους, πραγματοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης στους χώρους του αεροδρομίου κατά το μήνα Ιούλιο, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την οδική ασφάλεια στην Ελλάδα.  Η εκστρατεία βασίζεται στο μήνυμα “Travelling Greece in Comfort and Safety”, με τοποθέτηση ειδικού υλικού που δημιούργησε το Ινστιτούτο, σε επτά χώρους προβολής αφισών καθώς και στις ειδικές οθόνες του αεροδρομίου.
 
Στόχος της συγκεκριμένης εκστρατείας ευαισθητοποίησης είναι να υπενθυμίσει και να επισημάνει στους επισκέπτες της χώρας μας τους κινδύνους στο δρόμο, κυρίως σε μια περίοδο που το οδικό δίκτυο επιφορτίζεται με μεγάλο αριθμό οχημάτων.
 
Η επιλογή του Ιουλίου έγινε με κριτήριο το γεγονός ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται η θνησιμότητα και οι σοβαροί τραυματισμοί εξαιτίας των τροχαίων, όπως καταγράφεται στις σχετικές αναλύσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας.
 
Λαμβάνοντας υπόψη πως στην πρόκληση των τροχαίων συμβάντων ο ανθρώπινος παράγοντας συμβάλλει από 65 – 95%, η εκστρατεία “Travelling Greece in Comfort and Safety”  επισημαίνει πως οι κίνδυνοι που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο, μπορούν να αντιμετωπιστούν με την υιοθέτηση σωστής συμπεριφοράς από τους χρήστες των οδών.

 
Σχετικά με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» www.ioas.gr ιδρύθηκε το Μάιο 2005 από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, επιχειρηματικούς φορείς, Ελεγκτική Εταιρεία και φυσικά πρόσωπα και αποτελεί ενεργό Μέλος του E.T.S.C. Κύριος σκοπός του Ινστιτούτου είναι η υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, τη μελέτη, έρευνα, ενημέρωση και εκπαίδευση, στοχεύοντας κατ’ εξοχήν στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Αιτία για την ίδρυση του Ινστιτούτου είναι το γεγονός ότι έχουμε τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη στα τροχαία ατυχήματα τα οποία αποτελούν δυστυχώς και την πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους στην Ελλάδα. Αφορμή για την ίδρυσή του αποτέλεσε η τραγική, άδικη απώλεια του Πάνου Μυλωνά, φοιτητή Μηχανολόγου Μηχανικού, ενός ταλαντούχου νέου με εξαίρετο ήθος, πολλά υποσχόμενου στο χώρο της τεχνολογίας και της δημοσιογραφίας.

Hotel Bookings in Greece – Suggested for its best rates  – Check Availability

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.