Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ποιους προορισμούς επιλέγουν οι Έλληνες για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Ποιους προορισμούς επιλέγουν οι Έλληνες για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι προ των πυλών και οι μίνι αποδράσεις σε κοντινές παραλίες και νησιά είναι κάτι παραπάνω από βέβαιες. Ποιοί προορισμοί έχουν την τιμητική τους; Ποιά νησιά παίρνουν ψήφο εμπιστοσύνης από τους Έλληνες; Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr ερεύνησε και παρουσιάζει τις προτιμήσεις των Ελλήνων καθώς και τις μέσες τιμές των δημοφιλέστερων προορισμών.

 

Δημοφιλέστεροι προορισμοί

Προορισμός Μέση τιμή Διαθεσιμότητα
1.      Φήρα 149 € 77 %
2.      Ρόδος 77 € 57 %
3.      Θεσσαλονίκη 77 € 63 %
4.      Κέρκυρα 85 € 35 %
5.      Μύκονος 194 € 47 %
6.      Νάξος 43 € 76 %
7.      Πόρος 40 € 51 %
8.      Χανιά 70 € 64 %
9.      Ερμούπολη, Σύρος 122 € 29 %
10.  Σκόπελος 84 € 22 %

Δημοφιλέστερος προορισμός στις προτιμήσεις των Ελλήνων είναι τα Φηρά Σαντορίνης αλλά οι ταξιδιώτες που θα τα επιλέξουν θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς η μέση τιμή δίκλινου δωματίου ανά διανυκτέρευση είναι στα 149 ευρώ.

Η διαθεσιμότητα ελεύθερων δωματίων στα Φηρά είναι ακόμα υψηλή καθώς κυμαίνεται στο 77 τοις εκατό, γεγονός που αποτελεί ιδανική ευκαιρία για τους αναποφάσιστους και τους ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής.

Στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων των Ελλήνων, βρίσκεται το νησί των Ιπποτών με μέση τιμή διανυκτέρευσης 77 ευρώ και τη διαθεσιμότητα των δωματίων να είναι λίγο πάνω από το 50 τοις εκατό (57%).

Στην τρίτη θέση η συμπρωτεύουσα με μέση τιμή ανά διανυκτέρευση στα ίδια επίπεδα με τη Ρόδο, 77 ευρώ, με τη διαθεσιμότητα δωματίων όμως να αγγίζει το 63 τοις εκατό.

Όσοι επιλέξουν να επισκεφτούν το νησί των Φαιάκων, θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα καθώς η διαθεσιμότητα δωματίων είναι στο 35 τοις εκατό και η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση κυμαίνεται στα 85 ευρώ. 

Ο πιο φθηνός προορισμός μέσα στη δεκάδα των δημοφιλέστερων είναι ο Πόρος με μέση τιμή διανυκτέρευσης 40 ευρώ και τη διαθεσιμότητα ακόμα να κυμαίνεται σε επίπεδα που επιτρέπουν και στους αναποφάσιστους να τον σκέφτονται σαν ενδεχόμενο (51 τοις εκατό).

Ο αμέσως φθηνότερος προορισμός είναι η Νάξος με μέση τιμή δίκλινου δωματίου στα 43 ευρώ και τη διαθεσιμότητα των δωματίων ακόμα σε υψηλά επίπεδα (76 τοις εκατό).

Ο ακριβότερος προορισμός στη λίστα των δημοφιλέστερων είναι η Μύκονος με μέση τιμή διανυκτέρευσης 194 ευρώ, ενώ τη λίστα των τριών ακριβότερων, μαζί με τα Φηρά, συμπληρώνει η Ερμούπολη της Σύρου με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 122 ευρώ.

Ωστόσο η πρωτεύουσα των Κυκλάδων θα είναι σχεδόν πλήρης το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος καθώς η διαθεσιμότητα κυμαίνεται στο 29 τοις εκατό.

Την χαμηλότερη διαθεσιμότητα έχει η Σκόπελος με ποσοστό 22 τοις εκατό και μέση τιμή διανυκτέρευσης 84 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.