Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Δυναμικές δράσεις ενέκρινε η Γ.Σ. της ΕΞΘ

Δυναμικές δράσεις ενέκρινε η Γ.Σ. της ΕΞΘ

IMG_7474Με σκοπό να εκμεταλλευτεί τις θετικές προβλέψεις που κάνουν λόγο για 17 εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα τη φετινή χρονιά, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης πολλαπλασιάζει τις δράσεις της σε επίπεδο μάρκετινγκ και τουριστικής προβολής.
 
Στην ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΞΘ, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο “Porto Palace”, το Δ.Σ. προχώρησε στον απολογισμό των ενεργειών της περσινής χρονιάς, έθεσε τους στόχους για το 2013 και εξουσιοδοτήθηκε ομόφωνα να αναλάβει δυναμικά νέες πρωτοβουλίες, ώστε να καταγραφούν περισσότερες αφίξεις τουριστών στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή.
 
«Μονόδρομος» η εξωστρέφεια
 
Η συμμετοχή σε περισσότερες και στοχευμένες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, η διοργάνωση νέων ταξιδιών εξοικείωσης (fam/press trips) για ξένους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες, η ενίσχυση της συνεδριακής δραστηριότητας και η προσέλκυση επισκεπτών από νέες αγορές – στόχους, είναι μερικές από τις προτεραιότητες που έθεσαν οι ξενοδόχοι για το 2013, ώστε η Θεσσαλονίκη να κερδίσει μεγαλύτερο έδαφος στην προσέλκυση ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο.
 
«Η Θεσσαλονίκη οφείλει να πρωταγωνιστήσει. Διαθέτει όλα τα εφόδια ενός ελκυστικού προορισμού για όλες τις ηλικίες, όλο το χρόνο. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να δημιουργήσει τις δικές της ευκαιρίες στον τουρισμό», τόνισε στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΞΘ κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος.
 
Οι αγορές – στόχοι για το 2013
 
Ήδη προγραμματίζεται η συμμετοχή της ΕΞΘ σε ικανό αριθμό σημαντικών τουριστικών εκθέσεων, η φιλοξενία ξένων δημοσιογράφων και tour operators και η συνέχιση της προβολής του προορισμού μέσα από χρηστικά έντυπα, εκδόσεις, διαδίκτυο, ΜΜΕ κ.α.
 
Πρώτος στόχος για το 2013 είναι η διατήρηση και αύξηση του αριθμού των τουριστών από τις παραδοσιακές αγορές (Βαλκάνια, Δυτική και Κεντρική Ευρώπη, Τουρκία, Ισραήλ και Ρωσία) και ακολουθεί η διείσδυση σε νέες αγορές, όπως η Ινδία, το Ντουμπάι, οι χώρες του Αραβικού Κόλπου, οι ΗΠΑ και η Κίνα.
 
Η προσέλκυση Κινέζων
 
Η μεγάλη «δεξαμενή» της Κίνας αποτελεί έναν από τους νέους στόχους για την ΕΞΘ. Η Θεσσαλονίκη φιλοδοξεί να τοποθετηθεί σε συνδυαστικά τουριστικά πακέτα για Κινέζους που θα περιλαμβάνουν, από τη μια πλευρά και άλλες ελληνικές πόλεις και νησιά και από την άλλη, τη γειτονική Κωνσταντινούπολη. Για το σκοπό αυτό τον Ιούνιο η  ΕΞΘ ετοιμάζεται να υποδεχθεί Κινέζους δημοσιογράφους για φιλοξενία και γνωριμία με την πόλη, ώστε να προβληθεί ο προορισμός στην αχανή και αναπτυσσόμενη αγορά της «χώρας του δράκου», εκμεταλλευόμενη τη χρονική συγκυρία και το ενδιαφέρον του Πεκίνου για επενδύσεις στη χώρα μας.
 

Τέλος, οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης επισήμαναν εκ νέου την άμεση ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, ευελπιστώντας ότι οι σχετικές δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό το τουριστικό προϊόν στη χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.