Αρχική Έκτακτα Γεγονότα “Τυφλό” τρομοκρατικό χτύπημα στον Μαραθώνιο της Βοστώνης – Ομπάμα: “Οι ένοχοι θα...

“Τυφλό” τρομοκρατικό χτύπημα στον Μαραθώνιο της Βοστώνης – Ομπάμα: “Οι ένοχοι θα λογοδοτήσουν”

Tο “τυφλό” τρομοκρατικό χτύπημα στον Μαραθώνιο της Βοστώνης είχε ως αποτέλεσμα δύο νεκρούς και 15 τραυματίες σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.
Σύμφωνα με το Associated Press, από τις δύο εκρήξεις κοντά στην Μπόιλτον Στριτ, την ώρα που τερμάτιζαν δρομείς που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο της Βοστώνης ο συνολικός αριθμός των τραυματιών ανήλθε σε 134.
O Λευκός Οίκος δεν γνωρίζει ποιος ή ποια ομάδα, σχεδίασε και πραγματοποίησε τις φονικές εκρήξεις στη Βοστόνη αλλά χειρίζεται το περιστατικό ως “μια πράξη τρομοκρατίας”, ανέφερε αξιωματούχος της κυβέρνησης.
“Κάθε συμβάν με πολλαπλούς εκρηκτικούς μηχανισμούς είναι σαφώς μια πράξη τρομοκρατίας, και θα προσεγγισθεί ως τρομοκρατική πράξη”, είπε ο αξιωματούχος. “Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιος έκανε αυτήν την επίθεση, η έρευνα που εξελίσσεται θα αποκαλύψει τον πιθανό σύνδεσμο για τον σχεδιασμό ή την εκτέλεση από μια τρομοκρατική ομάδα, ξένη ή εγχώρια”, είπε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Στην Ουάσιγκτον ο δήμαρχος της πόλης, Βίνσεντ Γκρέι, δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία πληροφορία για οποιαδήποτε συγκεκριμένη απειλή εναντίον στόχων στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τις φονικές εκρήξεις στο μαραθώνιο της Βοστόνης. “Αν και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με οποιαδήποτε αξιόπιστη απειλή εναντίον στόχων στην περιοχή μας, έχουμε σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτού του είδους των επεισοδίων”, ανέφερε ο δήμαρχος της Ουάσιγκτον.
Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βοστόνης, Εντ Ντέιβις ανέφερε στην πρώτη επίσημη ενημέρωση των τοπικών αρχών, ότι οι εκρήξεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια τους διεθνούς μαραθωνίου της πόλης και προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον δυο ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, ήταν αποτέλεσμα “ισχυρών εκρηκτικών μηχανισμών που οδήγησαν σε σοβαρές σωματικές βλάβες”.
Ο Εντ Ντέιβις ανέφερε επίσης, ότι, οι ερευνητές της αστυνομίας που εξετάζουν τις συνθήκες, δεν συνδέουν την πυρκαγιά στη βιβλιοθήκη Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι (JFK) της πόλης, με τις εκρήξεις που σημειώθηκαν κατά της διάρκεια του μαραθώνιου.

Ομπάμα: “Οι ένοχοι θα λογοδοτήσουν”
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας πριν από λίγο από το Λευκό Οίκο ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακαλύψουν ποιος ευθύνεται για τις επιθέσεις στη Βοστόνη και “οι ένοχοι θα λογοδοτήσουν”.
“Ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιος το έκανε και γιατί, οι πολίτες δεν θα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα πριν εξετάσουμε όλα τα γεγονότα”, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, στην πρώτη του τηλεοπτική ομιλία λίγες ώρες μετά τις εκρήξεις κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστόνης.
“Αλλά μην έχετε αμφιβολία, θα το φτάσουμε ως το τέλος θα βρούμε ποιος το έκανε αυτό, θα μάθετε γιατί το έκαναν αυτό”, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος. Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αυξήσει την ασφάλεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως είναι απαραίτητο, μετά τις εκρήξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.