Αρχική Τουρισμός Κεφαλογιάννη «για την Ελλάδα, η Σουηδία είναι μια πολύ σημαντική αγορά»

Κεφαλογιάννη «για την Ελλάδα, η Σουηδία είναι μια πολύ σημαντική αγορά»

Όλγα ΚεφαλογιάννηΗ  τουριστική συνεργασία, με ανάπτυξη κοινών δράσεων και ανταλλαγή τεχνογνωσίας ήταν στην ατζέντα της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη με τον επικεφαλής της visit Sweden κ. Thomas Bruhl, στο πλαίσιο της επίσκεψης της στη Σουηδία.
Κατά τη συνάντηση εκφράστηκε η κοινή βούληση των δυο πλευρών για ενίσχυση των σχέσεων των δυο χωρών στον τουριστικό τομέα. Μια συνεργασία που όπως ειπώθηκε θα λειτουργήσει προς το συμφέρον τόσο της Ελλάδος όσο και της Σουηδίας. Συγκεκριμένα υπήρξε συμφωνία για να πραγματοποιηθούν κοινές ενέργειες προώθησης του city break το Φθινόπωρο, σε Αθήνα και Στοκχόλμη. Επίσης συζητήθηκε η τουριστική καμπάνια των δυο οργανισμών (ΕΟΤ και visit Sweden).  Ειδική αναφορά έγινε στην αξιοποίηση των social media και τον ρόλο τους στην προσέλκυση επισκεπτών. Και αυτό διότι η Σουηδία έχει κάνει πρωτοποριακές καμπάνιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά στο twitter.
Η κυρία Κεφαλογιάννη επεσήμανε στο κ. Bruhl ότι «για την Ελλάδα, η Σουηδία είναι μια πολύ σημαντική αγορά που θέλουμε να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο, καθότι οι Σουηδοί ανήκουν στην κατηγορία των ποιοτικών επισκεπτών».  
Η υπουργός Τουρισμού κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Στοκχόλμη είχε αλλεπάλληλες επαφές και με εκπροσώπους tour operators. Στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των νέων μορφών τουρισμού, όπως των λεγόμενων activites and sports tourism. Δραστηριότητες για τις οποίες οι Σουηδοί δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον.
Επίσης η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη στο πλαίσιο της συμμετοχής της, σε εκδήλωση, με   θέμα «Η Ελλάδα στις καρδιές μας» αναφέρθηκε  στην μακρά ιστορία στενής φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Σουηδίας και επισήμανε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της έντονης αλληλεπίδρασης των δύο λαών καθώς περισσότεροι από 500.000 Σουηδοί επισκέπτονται την Ελλάδα και χιλιάδες Έλληνες ζουν μόνιμα στη Σουηδία. Ακόμη με αφορμή ότι η πόλη UMEÅ της Σουηδίας θα αποτελέσει την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για την ερχόμενη χρονιά,  υπενθύμισε το ρόλο που διαδραμάτισε η Ελλάδα και η Μελίνα Μερκούρη στην καθιέρωση του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.Στο περιθώριο της εκδήλωσης η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε  με την υπουργό Πολιτισμού της Σουηδίας κυρία Lena Adelsohn Lijieroth.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.