Αρχική Αεροπορικά Νέα Υπεγράφει η απόφαση για την κατασκευή επέκτασης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων του αερολιμένα...

Υπεγράφει η απόφαση για την κατασκευή επέκτασης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων του αερολιμένα Χανίων

aerolimenas_xaniwn-300x213Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης υπέγραψε απόφαση έγκρισης του αποτελέσματος του διαγωνισμού του έργου «Επέκταση αεροσταθμού, λοιπές βοηθητικές εγκαταστάσεις και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στον Αερολιμένα Χανίων “Ι. Δασκαλογιάννης”» προϋπολογισμού 110.085.000 ευρώ.

Το έργο είχε αρχικώς ανατεθεί, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού, στην πρώτη μειοδότρια εταιρεία «ΝΕΜΕΣΙΣ ΛΤΔ», με έκπτωση 48,48% (ποσό 56.954.491,16 ευρώ). Κατά της απόφασης προσέφυγε η εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, αλλά η ένσταση απερρίφθη. Στη συνέχεια η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ άσκησε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της απόφασης, η οποία έγινε αποδεκτή.

Κατόπιν αυτών, το έργο ανατίθεται στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, η οποία είχε υποβάλει προσφορά με ποσοστό έκπτωσης 44,43% (συμβατική δαπάνη 61.393.815,82 ευρώ).

Ο αναπληρωτής υπουργός Στ. Καλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ολοκληρώνεται σήμερα μία μακρά διαδικασία που αφορά στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του αερολιμένα Χανίων, ενός σημαντικού έργου υποδομής και ανάπτυξης για ολόκληρη την Κρήτη. Το έργο, το οποίο θα αναβαθμίσει σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους κατοίκους και στους επισκέπτες του νησιού, είχε καθυστερήσει σημαντικά εξαιτίας ενστάσεων μεταξύ των διαγωνιζομένων. Το υπουργείο εργάζεται εντατικά για την επίλυση των θεμάτων που σχετίζονται με την ολοκλήρωση των σημαντικών έργων υποδομής σε όλη τη χώρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.