Αρχική Αεροπορικά Νέα Στην Τουρκία άνεργοι Έλληνες πιλότοι

Στην Τουρκία άνεργοι Έλληνες πιλότοι

pilotsΣύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα Έλληνες πιλότοι που έμειναν χωρίς δουλειά εξαιτίας της κρίσης πηγαίνουν να εργαστούν στην Τουρκία. Πρόκειται για την εφημερίδες Μilliyet, Hurriyet, με τίτλο “Η Αττάλεια πόρτα για ψωμί στους Έλληνες πιλότους” και “Οι Έλληνες πιλότοι έρχονται για δουλειά” αντίστοιχα, αλλά και οι Cumhuriyet και Aksam με τίτλο “Το ψωμί των Ελλήνων πιλότων, στην Αττάλεια”.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα μόνο στη Αττάλεια περισσότεροι από 10 πιλότοι ζήτησαν εργασία, ενώ στην διεύθυνση αλλοδαπών της Ασφάλειας της Αττάλειας 35 Έλληνες έχουν υποβάλει αιτήσεις για άδεια εργασίας τόσο στον τομέα της αεροπορίας όσο και σε αυτόν του τουρισμού.

Σε αυτό το σημείο να πούμε πως πριν λίγες εβδομάδες ένας απόστρατος υποναύαρχος προσπάθησε να δημιουργήσει θέμα γύρω από τους Έλληνες πιλότους που άρχισαν να εργάζονται στον εθνικό αερομεταφορέα της Τουρκίας ( THY), υποστηρίζοντας πως πρόκειται για πράκτορες!

Την υπόθεση ξεκαθάρισε η ίδια η εταιρία, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με το θέμα της στελέχωσης της. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία το 48% των εργαζομένων της έχουν στρατιωτικό παρελθόν και κατ’ αποκλειστικότητα στον τουρκικό στρατό, ενώ από τους 2.378 πιλότους που απασχολούν οι 295 είναι αλλοδαποί και από αυτούς μόνο οι 31 είναι Έλληνες.

Πηγή: greekreporter

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.