Αρχική Τουρισμός Ξεκίνησε το Σουηδικό τηλεοπτικό Πρόγραμμα «Mästarnas Mästare» προβάλλοντας την Ελλάδα

Ξεκίνησε το Σουηδικό τηλεοπτικό Πρόγραμμα «Mästarnas Mästare» προβάλλοντας την Ελλάδα

 Όλος ο 5ος κύκλος λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα. Θεαματικότητα πάνω από 2.2 εκατομμύρια τηλεθεατές (1/4 του σουηδικού πληθυσμού, και ταυτόχρονη προβολή και στην Νορβηγία).

Από τη Κυριακή 17, Μαρτίου και κάθε Κυριακή στις 20.00, από το Σουηδικό κρατικό κανάλι SVT1, θα προβάλλεται το τηλεοπτικό Πρόγραμμα «Mästarnas Mästare», («Πρωταθλητής των Πρωταθλητών»), όπου γυρίσματα της σειράς έγιναν και στην Πελοπόννησο, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μεσσηνίας.

Η τηλεοπτική σειρά MÄSTARNAS-MÄSTARE («Πρωταθλητής των Πρωταθλητών») προβάλλεται για 5η συνεχόμενη τηλεοπτική περίοδο, και επέλεξε την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Μεσσηνία, ως τοποθεσία πραγματοποίησης των γυρισμάτων για τον φετινό κύκλο. Το εν λόγω πρόγραμμα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα της σουηδικής τηλεόρασης με περίπου 2.2 εκατομμύρια τηλεθεατές. Ο «Τελικός» του προηγούμενου κύκλου είχε 2.745.000 θεατές (παραπάνω απο το ¼ του σουηδικού πληθυσμού.

Η εταιρία παραγωγής Meter Television ήταν σε διαρκή επαφή με το Γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας, τον Διευθυντή τον κ. Θεόδωρο Θαλασσινό (έτος 2012) και Υπεύθυνη Επικοινωνιών την κα. Αλεξάνδρα Σαραντίδη για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό με τις τοπικές Αρχές.

Το ”Mästarnas-Mästare” είναι ένας διαγωνισμός μιας ομάδας βετεράνων διακεκριμένων αθλητών, πρώην Ολυμπιονικών (ποδοσφαιριστές, κολυμβητές, αθλητές στίβου, πυγμάχοι, κα.) οι  οποίοι θα συναγωνιστούν  σε διάφορα αγωνίσματα, με στόχο να αναδειχθεί στο τέλος ο «Πρωταθλητής των Πρωταθλητών». Ο σκοπός της σειράς είναι να προβάλλει τον αθλητισμό , την ζωή των Ολυμπιονικών, σε ένα φυσικό περιβάλλον που θα αναδεικνύει τις διαχρονικές αξίες του αθλητισμού. Το πρόγραμμα έχει βραβευτεί για δύο συνεχόμενες χρονιές με το τηλεοπτικό βραβείο ”KRISTALLEN” που είναι το αντίστοιχο ΕΜMY award.

Η τελική επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας (Μεσσηνία) έγινε από την ομάδα παραγωγής του προγράμματος κατόπιν εναλλακτικών προτάσεων του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας αλλά και διερευνητικών ταξιδιών εκπροσώπων της παραγωγής βασιζόμενοι στις απαιτήσεις του Προγράμματος. Η εταιρία παραγωγής της εκπομπής συνεργάστηκε επιτυχώς και με τον Πρόεδρο Διαδημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας, τον κ.Αθανάσιο Ψαρούλη του οποίου η συνεισφορά υπήρξε πολύτιμη στην  διευθέτηση των πρακτικών ζητημάτων που απασχόλησαν την τηλεοπτική παραγωγή διαμονή,  ξενάγηση στην Περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας για την επιλογή των τοποθεσιών γυρισμάτων της σειράς). Επίσης θα γίνει ιδιαίτερη μνεία στην Πύλο, γενέθλιο τόπο του Κ. Τσικλητήρα, Χρυσό Ολυμπιονίκη των Ολυμπιακών αγώνων της Στοκχόλμης το 1912.

Καθώς η Σκανδιναβική αγορά αποτελεί μία παραδοσιακά μεγάλη τουριστική αγορά για την πατρίδα μας, η επιτυχής πραγματοποίηση της τηλεοπτικής σειράς θα συμβάλλει στην τουριστική προβολή της Ελλάδας στην Σουηδία και την Νορβηγία (ταυτόχρονη προβολή της σειράς).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.