Αρχική Εκθέσεις Η Ελληνορωσική συνεργασία στον τομέα του Τουρισμού κρίνεται επιτυχής, τόνισε η κυρία...

Η Ελληνορωσική συνεργασία στον τομέα του Τουρισμού κρίνεται επιτυχής, τόνισε η κυρία Κεφαλογιάννη σε ρώσους αρχισυντάκτες

Όλγα ΚεφαλογιάννηΣτη διεύρυνση της ελληνορωσικής συνεργασίας στον τομέα του Τουρισμού, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά την ομιλία της τη περασμένη βδομάδα, σε ρώσους αρχισυντάκτες, στο πλαίσιο ενημερωτικού προγράμματος φιλοξενίας, που είναι υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημερώσης και Επικοινωνίας, την Ρωσική πρεσβεία και το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο.  
«Η Ελληνορωσική συνεργασία στον τομέα του Τουρισμού κρίνεται επιτυχής, κερδοφόρα και με ιδιαίτερη δυναμική που αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς για τις τουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στις δύο χώρες. Σήμερα, μπορούμε να μιλήσουμε για μια σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος  από τη Ρωσία προς την Ελλάδα», τόνισε η κυρία Κεφαλογιάννη και παρέθεσε στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού σύμφωνα με τα οποία οι Ρώσοι τουρίστες  που επισκέφθηκαν την Ελλάδα ήταν περίπου το 2009, 275.000, το 2010, 400.000, το 2011,740.000 και το 2012, 834.000. Γεγονός, που χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντικό» για τη δύσκολη περίοδο που διανύει η Ελλάδα.
Επίσης παρουσίασε τους στόχους του υπουργείου Τουρισμού, τονίζοντας ότι είναι:
-Η ενίσχυση της  ανταγωνιστικότητας του τουριστικού μας προϊόντος,
– Η ικανοποίηση  των αναγκών  τόσο των τουριστών  όσο  και  των τοπικών κοινωνιών,
– Η προστασία  και η αξιοποίηση  του  φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.
– Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με τουρισμό 12 μήνες το χρόνο.
– Η αξιοποίηση  και ανάδειξη  όλων των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Η υπουργός Τουρισμού είπε ακόμη ότι η Ελλάδα σήμερα εκσυγχρονίζει τόσο το δημόσιο, όσο και τον ιδιωτικό τομέα  για να αντέξει στον έντονο ανταγωνισμό στον τουριστικό κάδο. Και ότι εργάζεται  μεθοδικά για την ενίσχυση της εικόνας της στο εξωτερικό, δημιουργώντας τη νέα τουριστική ταυτότητα της χώρας, με έμφαση στο κομμάτι της ασφάλειας. Ιδιαίτερα υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής και φιλόξενη χώρα, ζητώντας να μεταφέρουν αυτό το μήνυμα στην πατρίδα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.