Αρχική General Γύρος της Κύπρου – Tour of Cyprus – Η Υπέρτατη Ποδηλατική Πρόκληση

Γύρος της Κύπρου – Tour of Cyprus – Η Υπέρτατη Ποδηλατική Πρόκληση

Γύρος της Κύπρου – Tour of Cyprus – Η Υπέρτατη Ποδηλατική Πρόκληση

Ο “Γύρος της Κύπρου” αποτελεί έναν μεγάλης κλίμακας διεθνή cyclosportive αγώνα και μια αναμφισβήτητη πρόκληση αντοχής σε πολλαπλά στάδια παρόμοια με εκείνη του “Tour de France” αλλά ανοικτή τόσο σε ερασιτέχνες όσο και επαγγελματίες ποδηλάτες.

Η διοργάνωση του “Γύρου της Κύπρου 2013”, έχει ως στόχο εκτός από τους ντόπιους συμμετέχοντες , να ενθαρρύνει τους ποδηλάτες από διάφορες χώρες να ζήσουν το πάθος τους εκτός της χώρας τους και να μπορέσουν να ανακαλύψουν νέους ορίζοντες, τόσο όσον αφορά τον αθλητισμό όπως και τον πολιτισμό.

Το “Tour of Cyprus” στηρίζει μεταξύ άλλων ο Κυπριακός Οργανισμού Τουρισμού, το Υπουργείο Τουρισμού, Συγκοινωνιών και Έργων, η Αστυνομία Κύπρου,  ο Οργανισμός Αθλητισμού, ο ΟΠΑΠ Κύπρου και μια σειρά από Δήμους, κοινοτικές αρχές και εθελοντές. Στην φετινή διοργάνωση, θα υπάρχουν δύο ομάδες ποδηλατιστών. Η ομάδα Α θα αποτελείται από ελίτ αναβάτες και θα ολοκληρώσει την απόσταση των περίπου 300 χιλιόμετρων με αγωνιστικό χαρακτήρα, με τμήματα χρονομέτρησης όπου οι ποδηλατιστές μπορούν να ανταγωνιστούν για μια κίτρινη ή πράσινη ή κόκκινη φανέλα και βραβεία. Η ομάδα Β θα αποτελείται από ερασιτέχνες ποδηλατιστές που θα κάνουν την ίδια διαδρομή σε χαμηλότερες ταχύτητες χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα και χωρίς χρονομέτρηση. Σε αυτή την περίπτωση οι ποδηλατιστές έχουν την επιλογή να καλύπτουν επιλεκτικά κομμάτια της διαδρομής και να επιβιβάζονται σε αυτοκίνητα υποστήριξης όταν το επιθυμούν.

Κάθε στάδιο θα διέρχεται μέσα από πανέμορφα τοπία με τμήματα αναρρίχησης αλλά και κατά μήκος ενός αριθμού παράκτιων διαδρομών. Υπάρχουν επίσης τμήματα με διαδρομές μέσα από πόλεις και γραφικά χωριά. Ολόκληρη η διαδρομή θα υποστηρίζεται πλήρως.

Στην ιστοσελίδα www.tourofcyprus.com  μπορείτε να βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την διοργάνωση που διεξάγεται από τις 30 Μαρτίου έως και την 1η Απριλίου. Οργάνωση: Κυπριακή ένωση ποδηλασίας «Ποδηλατοκίνηση» τηλ. +357 22 315656.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.