Αρχική Οικονομία Δασκαλόπουλος: Η επιτυχία στην εκτέλεση του προϋπολογισμού θα είναι πύρρειος νίκη αν...

Δασκαλόπουλος: Η επιτυχία στην εκτέλεση του προϋπολογισμού θα είναι πύρρειος νίκη αν συνεχιστεί η ύφεση

ΣΕΒ - ΔασκαλόπουλοςΟ Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, εκανε την παρακάτω δήλωση, στα Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ με επίσημο προσκεκλημένο τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

«Το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών καταδεικνύει τα όρια της αντοχής των λαών και τα όρια μιας λιτότητας που αποσταθεροποιεί ευθέως το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα.  Είναι ένα μήνυμα που πρέπει να πάρει η Ευρώπη, πρέπει να πάρει και η Ελλάδα.
Για πρώτη φορά, υπάρχει φως στον ορίζοντα.  Αλλά έχουμε μπροστά μας ανηφόρα.  Η επιτυχία στην εκτέλεση του προϋπολογισμού θα είναι πύρρειος νίκη αν συνεχιστεί η ύφεση.  Από τις περικοπές και τους φόρους πρέπει να κινηθούμε αποφασιστικά προς τον περιορισμό του κράτους, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη φορολογική δικαιοσύνη.  Αλλος δρόμος για την ανάπτυξη δεν υπάρχει.
Ειδικά για το πρόβλημα της αγοράς ενέργειας, που απειλεί να γονατίσει όσες βιομηχανίες απομένουν, έχουμε πάρει πολλές διαβεβαιώσεις, αλλά περιμένουμε τη λύση.  Και θέλω να προειδοποιήσω ότι η ελληνική βιομηχανία  δεν θα δεχτεί μισιακές λύσεις και εκπτώσεις σ’ ένα θέμα που αφορά την ίδια την επιβίωσή της.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.