Αρχική Μεταφορές Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του...

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξ.Ε.Ε.

ΔΣ ΞΕΕ_Γ.Γ.Υπουργείου ΝαυτιλίαςΤα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ακτοπλοΐα και τα οποία έχουν άμεσο και σοβαρό αντίκτυπο στον τουρισμό όλης της νησιωτικής χώρας συζητήθηκαν στη σημερινή Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, στην οποία παρευρέθη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Αθανάσιος Μπούσιος.
Τα μέλη του Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε. που εκπροσωπούν τους ξενοδόχους των νησιωτικών προορισμών έθεσαν μια σειρά από ερωτήματα στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, τα οποία άπτονται των παρακάτω θεμάτων :
Έγκαιρη δημοσιοποίηση των προγραμματισμένων δρομολογίων εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.
Πύκνωση ή τουλάχιστον διατήρηση των συνδέσεων των επιδοτούμενων γραμμών.
Σταθερές ενδονησιωτικές συνδέσεις με τα νησιά που δέχονται  διεθνείς αεροπορικές πτήσεις.
Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ για την ακτοπλοΐα, ώστε να μειωθεί το κόστος λειτουργίας των πλοίων.
Καθορισμένο νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία των υδατοδρομίων προκειμένου να δραστηριοποιηθούν εξειδικευμένες εταιρείες υδροπλάνων.

Έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κέρκυρας με Ιταλία.
Βελτίωση του home porting εντός των ελληνικών λιμένων.
Εξελίξεις στο θέμα της παραχώρησης των λιμένων.
Από την πλευρά του ο κ. Μπούσιος απαντώντας στα ζητήματα που έθεσαν οι ξενοδόχοι, επεσήμανε τα εξής :
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, παρόλο που αναγνωρίζει ότι η συγκυρία έπληξε καίρια την ακτοπλοΐα, διαβεβαιώνει ότι δε θα μειωθούν οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις.
Σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα περιλαμβάνονται βελτιώσεις για την ακτοπλοΐα οι οποίες θα συμβάλλουν στην ελάφρυνση των επιβαρύνσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών.
Θα υπάρξει μέριμνα εκ μέρους του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για την άμεση ανακοίνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων της τουριστικής περιόδου.
Το θεσμικό πλαίσιο για τα υδατοδρόμια βρίσκεται σε εξέλιξη με αποτέλεσμα να υπάρξει ικανός χρόνος για την προσέλκυση επενδυτών.
Όσον αφορά στο θέμα του home porting αναμένεται ειδική ρύθμιση προκειμένου να διευκολυνθεί η κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά.
Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κέρκυρας-Ιταλίας αποτελεί θέμα που εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου γιατί εμπίπτει στη δραστηριοποίηση του ιδιωτικού τομέα.
Τέλος, το Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε. επιβεβαίωσε στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα ότι θα παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις στον κρίσιμο χώρο της ακτοπλοΐας και αναμένει την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου σε εντατικούς ρυθμούς για να μην επηρεαστεί αρνητικά η τουριστική κίνηση προς τα ελληνικά νησιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.