Αρχική Απεργιακές κινητοποιήσεις Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι του ΕΟΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι του ΕΟΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι του ΕΟΤ, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Οργανισμού, στο Μουσείο Ακρόπολης.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΕΟΤ, αναφέρει τα εξής:

Μετά τη προφορική ανακοίνωση στις 22/2/2013 από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού στους εκπροσώπους των εργαζομένων του ΕΟΤ, της “Κυβερνητικής απόφασης” για τη κατάτμηση και συρρικνωση του ΕΟΤ, με την μεταφορά του συνόλου των εκτελεστικών του αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Τουρισμού – εκτος της Διαφήμισης και Προβολής και των Υπηρεσιών Εξωτερικού – ουσιαστικά ο Οργανισμός οδηγείται στη διάλυση μετά από 60 χρόνια αδιάλειπτης και εποικοδομητικής παρουσίας στο τουριστικό γίγνεσθαι της Χώρας.

Οι εργαζόμενοι στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και εκφράζουν την πλήρη αντίθεση τους σε αυτή τη διαδικασία και καταγγέλουν μεθοδεύσεις που οδηγούν στη συρρίκνωση και κατάργηση των δομών του Οργανσιμού και σε απολύσεις.

Η πορεία του Οργανισμού με το εξειδικευμένο του προσωπικό έχουν αποτελέσει το βασικό μοχλό ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της Χώρας και η πραγματοποίηση τέτοιων μεθοδεύσεων μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν στην τουριστική αγορά.

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση αποφάσισε την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας και την παράσταση διαμαρτυρίας στο Μουσείο της Ακρόπολης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. είναι αδιανόητο, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ να ζητούν να διαλυθεί ο ΕΟΤ σε μια χώρα όπου η μόνη βαριά βιομηχανία που έμεινε είναι ο Τουρισμός. Προφανώς για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η ΕΕ δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για να ειναι η Ελλάδα ανεξάρτητη. Ακόμη και ο Τουρισμός εκδιώκεται με το να εξαρθρώνεται η ραχοκοκκαλιά του ο ΕΟΤ. Ένας τέτοιος ιστορικός οργανισμός με στατιστικές στον Τουρισμό δεν πρέπει να διαλυθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.