Αρχική Εκδηλώσεις Ένα ταξίδι γνωριμίας με το κρασί και τον πολιτισμό της Νάουσας

Ένα ταξίδι γνωριμίας με το κρασί και τον πολιτισμό της Νάουσας

κρασί ΝάουσαςΟ Όμιλος Τουριστικής Ανάπτυξης Νάουσας (ΟταΝ) σε συνεργασία με τους Οινοποιούς της περιοχής, διοργανώνουν το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30, στο Ηλέκτρα Παλλάς στην Πλάκα (Νικοδήμου 16-18) μαζί με τους χορευτές του Συλλόγου Γενίτσαροι και Μπούλες, ένα ταξίδι γνωριμίας με το κρασί και τον πολιτισμό της Νάουσας.

Μυηθείτε στα μυστικά, στα αρώματα και τις γεύσεις του ξινόμαυρου και πάρτε μαζί σας μια μικρή γεύση από την Νάουσα, την πόλη του Οίνου και του Πολιτισμού, της παράδοσης, των ζεστών ανθρώπων, του καλού φαγητού, της άριστης φιλοξενίας.

Πρόγραμμα εκδήλωσης «Νάουσα, Οίνος και Πολιτισμός»

18:30  Αφίξεις.
18:45  Γνωριμία με τους οινοπαραγωγούς και το κρασί «Νάουσα».
Γευστική δοκιμή στα stand των οινοπαραγωγών.
19:30  Seating προσκεκλημένων.
20:00  Είσοδος «Γενίτσαροι και Μπούλες»
Παρουσίαση δρώμενου Α΄ μέρος.
20:20  Παρουσίαση της οινικής διαδρομής του ξινόμαυρου από την Δρ. Χαρούλα
Σπινθηροπούλου.
20:30  Σέρβις εδεσμάτων.
Παρουσίαση δρώμενου Β΄ μέρος.
21.00  Επιδόρπιο.
Την παρουσίαση του προγράμματος έχουν αναλάβει οι Ναουσαίοι καλλιτέχνες Κρυσταλλία Κεφαλούδη και Ιωσήφ Ιωσηφίδης.

Μενού εκδήλωσης

Κριτσίνια πολύσπορα ζυμωμένα με ξινόμαυρο και μπάτσο σε πιατέλα με ντιπ σπιτικής σάλτσας ντομάτας με πιπεριά και βασιλικό.

Προζυμένιο ψωμί με ξινόμαυρο Νάουσας.

Καναπεδάκια με μίγμα τυριών ραντισμένα με ελαιόλαδο, φασκόμηλο και ρίγανη.

Τεμαχισμένη πρασόπιτα, τσουκνιδόπιτα και κολοκυθόπιτα.

Μπουκουβάλα Νάουσας.

Σαλάτα με φρέσκο σπανάκι, τριμμένο οξειδωμένο μήλο Νάουσας, καρύδια και φέτα

Σαντουιτσάκια μαριναρισμένης λιαστής ντομάτας και πιπεράτης γραβιέρας Νάουσας

Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα με σως αυγολέμονο

Καπνιστό αγριογούρουνο με πιπεράτο ντιπ δαμάσκηνου αρωματισμένο με ξινόμαυρο.

Σκαντζόχοιροι με σουβλάκια από φασόλια γίγαντες και φέτα από ψημένο λουκάνικο Νάουσας, κύβο μαριναρισμένου σκληρού τυριού και ντοματίνι.

Φιλεταρισμένο αρνάκι με δεντρολίβανο πάνω σε τραγανή φωλιά από φύλλο Ναουσαίικης πίτας.

Επιδόρπια

Μηλόπιτα με κάστανα και καραμελωμένο ρετσέλι.

Μουστόπιτα με καρύδι και κανέλα.

Ψητό κυδώνι σβησμένο με ξινόμαυρο.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν τα οινοποιεία:

  • Α.Α.Ο.Σ Βαένι Νάουσα
  • Κτήμα Κυρ Γιάννη
  • Κτήμα Μελιτζανή
  • Κτήμα Φουντή
  • Μπουτάρης Οινοποιητική Α.Ε.
  • Ε. Τσάνταλης Α.Ε.
  • Αργατία
  • Κτήμα Κελεσίδη
  • Κτήμα Διαμαντάκου
  • Οινοποιείο Δαλαμάρα
  • Κτήμα Χρυσοχόου
  • Κτήμα Καρυδά
  • Οινοποιείο Καρανάτσιου
  • Αμπελώνες Θυμιόπουλου
  • Οινοποιείο Μαρκοβίτη

κρασί Νάουσας