Αρχική General Περιοδεία στο Νομό Πέλλας της κας Κεφαλογιάννη

Περιοδεία στο Νομό Πέλλας της κας Κεφαλογιάννη

Photo: http://karatzova.com

Η Υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη πραγματοποίησε τη Παρασκευή 23, Νοεμβρίου, το πρωί περιοδεία στο Νομό Πέλλας. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας και την αξιοποίηση του ανεμοδρομίου της Παναγίτσας. Την Υπουργό Τουρισμού συνόδευαν οι βουλευτές Πέλλας της ΝΔ κ.κ Γιώργος Καρασμάνης, Διονύσης Σταμενίτης, Ιορδάνης Τζαμτζής και δημοτικές αρχές της περιοχής.
Πρώτος σταθμός της περιοδείας της ήταν ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο της Πέλλας όπου ξεναγήθηκε στα μνημεία και τα σύμβολα της πόλης. Η  κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε τον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας «μεγάλο πολιτιστικό θησαυρό και τόνισε ότι «θα πρέπει να διασύνδεουμε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους σε ένα ενιαίο σύστημα τουριστικής περιήγησης, ώστε ο επισκέπτης να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα της αρχαίας πόλης».
Επίσης η Υπουργός επισκέφτηκε τους καταρράκτες της Έδεσσας, τη λίμνη Βεγορίτιδα και το ανεμοδρόμιο Παναγίτσας. Σε δηλώσεις της η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, ανέφερε:«Ο Νομός Πέλλας είναι μια πλούσια περιοχή που παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας. Διαθέτει φυσική ομορφιά, γραφικά χωριά και εξαιρετικό ορεινό όγκο, κατάλληλο για χειμερινό τουρισμό, υψηλών προδιαγραφών. Το χιονοδρομικό κέντρο του Νομού είναι από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας». Και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα πολλαπλών επιλογών, εναλλακτικού τουρισμού το οποίο μπορεί να αποτελέσει ένα νέο μοντέλο περιφερειακής ανάπτυξης».
Τέλος η Υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφτηκε και τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας στο Νομό Ημαθίας, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των αρχαιολογικών δραστηριοτήτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.