Αρχική General Θεσσαλονίκη – City Break Destination Άτυπη σύσκεψη με στόχο την καλύτερη τουριστική...

Θεσσαλονίκη – City Break Destination Άτυπη σύσκεψη με στόχο την καλύτερη τουριστική προβολή της πόλης

Από αριστερά προς τα δεξιά η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης κα Φωτεινή Λυκισά, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Νίκος Καραχάλιος, ο Πρόεδρος της ΕΞΘ κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της ΕΞΘ κ. Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΞΘ κ. Δημήτριος Μουσιάδης.


Τη νέα ελκυστική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης που θα φέρει περισσότερους τουρίστες καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, αναζητούν από κοινού ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.
 
Για το σκοπό αυτό, την περασμένη Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, η πρώτη άτυπη συνάντηση εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της πόλης που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον τουρισμό, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Νίκου Καραχάλιου, ο οποίος και έδωσε τις βασικές κατευθύνσεις για τη νέα επικοινωνιακή στρατηγική της Θεσσαλονίκης, κατ΄ αρχήν ως προορισμού για το Σαββατοκύριακο (City Break Destination), για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.
 
Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η κατανομή του προσωπικού του ΕΟΤ προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης επισκεπτών σε περιόδους αιχμής, η αναβάθμιση του γραφείου του Οργανισμού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», η καλύτερη σήμανση στις εισόδους της πόλης, η δημιουργία μίνι καμπάνιας εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, η δημιουργία info kiosks στην πόλη και η χρήση ιστοσελίδας με πληροφοριακό υλικό για διαμονή, διασκέδαση, ψυχαγωγία και χρηστικές πληροφορίες για τους τουρίστες που φιλοξενούνται στη Θεσσαλονίκη.
 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ στάθηκε ιδιαίτερα σε ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα που διαθέτει όπως είπε η Θεσσαλονίκη και δεν είναι άλλο, από τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της και, με αφορμή μεμονωμένα περιστατικά που κάνουν, όπως παρατήρησε, κακό στον τουρισμό της χώρας μας, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Κάθε φορά που έχουμε βίαια επεισόδια, οι ακυρώσεις αυξάνονται. Η αντιπολίτευση δε γίνεται με γιαούρτια στο Φούχτελ. Πρέπει να διαφυλάξουμε τον τουρισμό μας και το μήνυμα που περνάμε στο μέσο ξένο πολίτη», είπε ο κ. Καραχάλιος, επαναλαμβάνοντας τους ιδιαίτερους δεσμούς που διατηρεί με την πόλη, λόγω καταγωγής της μητέρας του.
 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος επισήμανε κυρίως την αύξηση του αριθμού των παράνομων ενοικιαζόμενων και διαφημιζόμενων – μέσω γνωστών ιστοσελίδων – δωματίων και καταλυμάτων, τα οποία λειτουργούν ανεξέλεγκτα και ζήτησε τη δραστική αντιμετώπιση του φαινομένου, προκειμένου να προστατευθούν οι νόμιμοι και συνεπείς επαγγελματίες του κλάδου. Ο κ. Θωμόπουλος πρότεινε επίσης τη δυνατότητα χορήγησης οικογενειακής βίζας αλλά και βίζας πολλαπλών εισόδων για τους Τούρκους επισκέπτες, προκειμένου η Θεσσαλονίκη να γίνει ακόμα πιο οικονομικός και ελκυστικός προορισμός για τους γείτονές μας.

 
Στη συνάντηση πήραν μέρος, από πλευράς ΕΞΘ ο Πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, ο Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτριος Μουσιάδης και ο Ταμίας κ. Φώτιος Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού  του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Σπύρος Πέγκας, εκπρόσωποι του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Σαπουντζής, η Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης κα Πολυξένη Αδάμ – Βελένη, ο υπεύθυνος Μάρκετινγκ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης κ. Πρόδρομος Μοναστηρίδης, εκπρόσωπος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η Διοικητής της Τουριστικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης κα Αικατερίνη Ματθαίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης κ. Βύρων Θεολόγης, το Προεδρείο του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΟΤ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.