Αρχική Αεροπορικά Νέα Εγκαίνια της “Πτέρυγας A Plus” στον αερολιμένα της Φρανκφούρτης

Εγκαίνια της “Πτέρυγας A Plus” στον αερολιμένα της Φρανκφούρτης

Η επέκταση του Terminal 1 επιτρέπει την αύξηση της χωρητικότητας σε 6 εκατ. επιβάτες ετησίως– Αποκλειστική Χρήση από τη Lufthansa και τα μέλη της Star Alliance – Πέντε Ολοκαίνουριες Αίθουσες Αναμονής της Lufthansa.

Η νέα πτέρυγα “A Plus” του Αερολιμένα της Φρανκφούρτης (FRA), που αποτελεί την δυτική προέκταση του Terminal 1, μήκους 800 μέτρων, εγκαινιάστηκε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και ύστερα από τέσσερα χρόνια εργασιών. Η έναρξη των πτήσεων από την καινούρια πτέρυγα θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου, επιτρέποντας στον μεγαλύτερο κόμβο της Γερμανίας να εξυπηρετεί επιπλέον έως και έξι εκατομμύρια επιβάτες ετησίως – αγγίζοντας, με αυτό τον τρόπο, τους 65 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο. Το συγκρότημα, αξίας 700 εκατομμυρίων ευρώ, θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τη Deutsche Lufthansa AG και τις συνεργαζόμενες εταιρίες – μέλη της Star Alliance.  Συγκεκριμένα, η πτέρυγα “A Plus” προσφέρει περισσότερες θέσεις στάθμευσης για αεροσκάφη ευρείας ατράκτου, όπως τα superjumbo Airbus A380 και αεροσκάφη τύπου Boeing B747.

“Η νέα πτέρυγα “A Plus” αποτελεί ένα τεράστιο άλμα της στρατηγικής της Fraport για να εξασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα και τις μελλοντικές δυνατότητες του Αερολιμένα της Φρανκφούρτης”, ανέφερε ο Πρόεδρος Εκτελεστικού Συμβουλίου της Fraport, Δρ. Stefan Schulte.  “Έχουμε δημιουργήσει επιπρόσθετες εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση έως και έξι εκατομμυρίων επιβατών ετησίως. Αυτή η επιπλέον χωρητικότητα θα μας επιτρέψει να αντεπεξέλθουμε στην αύξηση κυκλοφορίας που αναμένεται τα επόμενα χρόνια και να ενισχύσουμε τη θέση μας ως ένας από τους κορυφαίους, παγκοσμίως, αεροπορικούς κόμβους. Παράλληλα, η επέκταση του Terminal 1 θέτει νέα πρότυπα στην ταξιδιωτική εμπειρία των επιβατών μας και τη διαχείριση του αερολιμένα. Επιβάτες από όλο τον κόσμο θα επωφελούνται από τις προηγμένες εγκαταστάσεις και τη μεγάλη ποικιλία καταστημάτων και εστιατορίων. Επιπλέον, η ευκολότερη μετεπιβίβαση μεταξύ πτήσεων θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη άνεση των πελατών μας.”
    
Ο Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Deutsche Lufthansa AG, κύριος Christoph Franz σχολίασε:  “Είμαι πεπεισμένος ότι η Πτέρυγα “A Plus” θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως από τους πελάτες μας. Οι πέντε καινούριες αίθουσες αναμονής και ο υπερσύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός θέτουν νέα πρότυπα. Με την πτέρυγα “A Plus”, η έδρα μας στη Φρανκφούρτη βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο, μεταξύ των μεγαλύτερων κομβικών αεροδρομίων της Ευρώπης. Αυτά είναι θετικά νέα για τη γερμανική αεροπορική βιομηχανία και την ευρύτερη περιοχή Φρανκφούρτης / Rhine-Main, που επωφελείται ιδιαίτερα από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας.”  

Ο κύριος Volker Bouffier, Πρωθυπουργός του γερμανικού ομοσπονδιακού κρατιδίου της Έσσης δήλωσε:  “Τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας “A Plus” σηματοδοτούν ένα ακόμη ορόσημο για τον αερολιμένα της Φρανκφούρτης διασφαλίζοντας μακροπρόθεσμες ευκαιρίες ανάπτυξης σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά. Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης δεν αποτελεί μόνο την πύλη μας προς τα υπόλοιπα κράτη της υφηλίου αλλά και ένα αναγνωρισμένο διεθνές σύμβολο της πόλης της Φρανκφούρτης και του Κρατιδίου της Έσσης. Το αεροδρόμιό μας είναι, μακράν, το μεγαλύτερο  κέντρο εργασιακής απασχόλησης σε ολόκληρη τη Γερμανία και λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης εργατικού δυναμικού ολόκληρης της περιοχής και ως η καρδιά του συγκοινωνιακού κόμβου Φρανκφούρτης / Rhine-Main.”  

Ο Florian Rentsch, Υπουργός Οικονομικών και Μεταφορών της Έσσης, δήλωσε:  “Τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας “A Plus” αποτελούν άλλο ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον κόμβο της Φρανκφούρτης και τους επισκέπτες του. Είμαι πεπεισμένος ότι η υπάρχουσα συνεργασία μεταξύ Fraport και Lufthansa θα συνεχιστεί με την ίδια επιτυχία, ωφελώντας παράλληλα και την ευρύτερη περιοχή Φρανκφούρτης / Rhine-Main.”

Η πτέρυγα “A Plus”, συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας 185.000 μ², είναι το μεγαλύτερο υπέργειο κατασκευαστικό έργο στον αερολιμένα της Φρανκφούρτης μετά τα εγκαίνια του Terminal 2 το 1994. Προσφέρει επτά θέσεις για αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων: τέσσερις σχεδιασμένες για διώροφα τζετ, όπως το superjumbo A380 που εξυπηρετείται από τρεις φυσούνες επιβίβασης (μία για το άνω κατάστρωμα και δύο για το κυρίως) και τρεις ακόμη θέσεις με δύο φυσούνες για αεροσκάφη τύπου Boeing 747-8 και Airbus 340. Εναλλακτικά, στην πτέρυγα “A Plus” μπορούν να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα επτά αεροσκάφη στενής ατράκτου– εξασφαλίζοντας άριστη ευελιξία.

Η πτέρυγα “A Plus” καθιστά τις διαδικασίες μετεπιβίβασης στο μεγαλύτερο κόμβο της Lufthansa εξαιρετικά εύκολες και γρήγορες. Στο μέλλον, όλες οι εισερχόμενες πτήσεις από τις ΗΠΑ θα εξυπηρετούνται από την πτέρυγα Α του Terminal 1. Ο ελάχιστος χρόνος μετεπιβίβασης για πολλές πτήσεις ανταπόκρισης σε αυτά τα δρομολόγια θα μειωθεί από 60 σε 45 λεπτά. Επιπλέον, θα αυξηθεί αισθητά το λεγόμενο «ποσοστό πρόσδεσης». Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα αεροσκάφη θα μπορούν να σταθμεύουν στο Terminal και όχι σε απομακρυσμένες θέσεις στην πίστα του αεροδρομίου. Αυτό είναι πολύ πιο άνετο για τους επιβάτες από το να χρειάζεται να μεταφερθούν με λεωφορείο στο Terminal.

Η πτέρυγα “A Plus” διαθέτει πέντε αίθουσες αναμονής της Lufthansa:  μία First Class, δύο Senator και δύο Business, όπου οι επιβάτες μπορούν να κάνουν ένα διάλειμμα, να εργάζονται ή να χαλαρώνουν. Αυτές οι εγκαταστάσεις επεκτείνουν κατά 50% – ή περισσότερα από 14.000 τετραγωνικά μέτρα- τη συνολική επιφάνεια των αιθουσών αναμονής της Lufthansa στη Φρανκφούρτη. Η άνεση των επιβατών εμπλουτίζεται με αρκετές ακόμη λεπτομέρειες: Οι κινούμενοι διάδρομοι έχουν μεγαλύτερο μήκος και εύρος, ώστε να μειώνονται οι αποστάσεις που καλύπτονται με τα πόδια και να διευκολύνονται οι επιβάτες που βιάζονται. Επιπλέον, οι χώροι αναμονής έχουν καθίσματα που φέρουν ενσωματωμένες πρίζες και USB θύρες για τις ηλεκτρονικές συσκευές.
    
Σε αυτό το νέο τμήμα του Terminal 1 έχουν εφαρμοστεί, επιπλέον, νέα πρότυπα, όσον αφορά τα καταστήματα. Μια συνολική επιφάνεια 12.000 τετραγωνικών μέτρων καταλαμβάνεται από περίπου 60 καταστήματα και εστιατόρια, συγκεντρωμένα κυρίως σε δύο κεντρικά σημεία. Για πρώτη φορά στη Φρανκφούρτη, τα Καταστήματα Duty Free και Travel Value έχουν διαμορφωθεί ως walk-through shops. Οι επιβάτες, αφού περάσουν από τα σημεία ελέγχου, οδηγούνται αυτόματα στο χώρο των καταστημάτων.

Η εκθαμβωτική τελετή έναρξης των εργασιών κατασκευής της πτέρυγας “A Plus” πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2008. Μια τεράστια πρόκληση κατά τη διάρκεια της κατασκευαστικής περιόδου ήταν η διατήρηση των δραστηριοτήτων στους χώρους που γειτνίαζαν με το Terminal 1 και την πίστα. Ορισμένες από τις εργασίες έπρεπε να εκτελούνται μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τον Ιούλιο του 2012, είχε ήδη δοθεί σε λειτουργία το πρώτο  τμήμα της πτέρυγας “A Plus”, το επονομαζόμενο “root” ή συμβολή της A-Plus και της υφιστάμενης πτέρυγας A.   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.