Αρχική Απεργιακές κινητοποιήσεις Γενική απεργία των εργαζομένων στον τύπο σήμερα Τετάρτη 31, Οκτωβρίου, 2012

Γενική απεργία των εργαζομένων στον τύπο σήμερα Τετάρτη 31, Οκτωβρίου, 2012

Μετά από την κατάθεση χθες Τρίτη αιφνιδίως από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τροπολογίας, με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονται στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μαζί με την περιουσία τους. Με ομόφωνη απόφαση οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στον Τύπο και τα ΜΜΕ, και οι Ομοσπονδίες των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών τύπου κηρύσσουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα Τετάρτη 31/10/2012 και ώρα 6 π.μ. σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ζητώντας:

  • Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία Στουρνάρα.
  • Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων μας με το PSI .
  • Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Να επανέλθει σε ισχύ ο ν. 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
  • Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να γίνουν σεβαστά όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ που καθημερινά καταπατούνται με τον πιο άγριο τρόπο από την εργοδοσία και
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των Μνημονίων.

    Επίσης καλούν τους γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και τραπεζοϋπάλληλους, των οποίων τα ασφαλιστικά δικαιώματα θίγονται επίσης με το ίδιο σχέδιο νόμου που ψηφίζεται στη Βουλή, σε κοινό αγώνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.