Αρχική Τοπικά Youth Up – One for All, All for One, στο Δήμο Δυτικής...

Youth Up – One for All, All for One, στο Δήμο Δυτικής Μάνης

Με απόλυτη επιτυχία και σε κλίμα ενθουσιασμού διεξήχθη στο Δήμο Δυτικής Μάνης το διακρατικό σεμινάριο με τη συμμετοχή φορέων από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Βουλγαρία, την Αγγλία, τη Ρουμανία και την Κύπρο, στο πλαίσιο του σεμιναρίου με τίτλο “Youth Up – One for All, All for One” που διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση, 2007-2013».

Το σεμινάριο είχε διάρκεια 7 ημερών (8 έως 15 Σεπτεμβρίου) και η θεματική που βρέθηκε στο επίκεντρο ήταν, η αξιοποίηση των υποδομών των οκτώ συμμετεχουσών χωρών και ιδιαίτερα των τόπων αναφοράς των συμμετεχόντων, για τη δημιουργία βιώσιμων δομών για νέους, με ενεργό συμμετοχή και προωθώντας την Ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα της νεολαίας.

Την ευθύνη για το συντονισμό, το σχεδιασμό και την οργάνωση του σχεδίου, είχε ο Δήμος Δυτικής Μάνης.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που παρέχουν τα προγράμματα της Ε.Ε. και ειδικότερα το πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση». Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, και ενότητες που αφορούσαν τη δημιουργία και διαχείριση δομών για νέους, τη διαπολιτισμική επικοινωνία και τη μη τυπική μάθηση.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν επιλεγμένους χώρους του Δήμου Δυτική Μάνης, να συνομιλήσουν με κατοίκους της περιοχής και με τις τοπικές αρχές και να καταγράψουν τις απόψεις τους. Στη συνέχεια, με βάση τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, διατύπωσαν συγκεκριμένες προτάσεις για την αξιοποίηση των υφιστάμενων δομών του Δήμου Δυτικής Μάνης και τη διοργάνωση δραστηριοτήτων για τους νέους της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.