Αρχική Δήμοι Το Διεθνές Εργαστήριο Ανάπτυξης Σεναρίου «The Owl» απευθύνει κάλεσμα σε σεναριογράφους

Το Διεθνές Εργαστήριο Ανάπτυξης Σεναρίου «The Owl» απευθύνει κάλεσμα σε σεναριογράφους

Μετά την περσινή επιτυχία, το Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το «Τhe Owl Screenwriting Workshop», το ετήσιο Αγγλόφωνο σεμινάριο ανάπτυξης τηλεοπτικών σειρών και κινηματογραφικών ταινιών, που απευθύνεται σε σεναριογράφους, οι οποίοι έχουν ήδη εδραιώσει την παρουσία τους στο χώρο. Η διοργάνωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της προώθησης της Αθήνας ως προορισμού ελκυστικού για την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού.

Το Διεθνές Εργαστήριο Ανάπτυξης Σεναρίου «The Owl» απευθύνει κάλεσμα σε σεναριογράφους

Δέκα σεναριογράφοι θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στο εργαστήριο καθοδήγησης και δικτύωσης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Νοεμβρίου του 2023, στην Αθήνα. Πέντε από τα σενάρια θα είναι κινηματογραφικά και άλλα πέντε τηλεοπτικά, ενώ προϋπόθεση επιλογής αποτελεί το σενάριο να μπορεί να γυριστεί στην Αθήνα και την Ελλάδα. Επιπλέον, στα πλαίσια της προσπάθειας του Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων για την τόνωση της εγχώριας βιομηχανίας, τουλάχιστον δύο από τους επιλαχόντες σεναριογράφους του «Τhe Owl», θα είναι Έλληνες δημιουργοί.

Το σεμινάριο θα καλύψει τη διαμονή, το φαγητό και τις τοπικές εμπειρίες των σεναριογράφων κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου στην Αθήνα.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει προσωπική καθοδήγηση από σημαντικούς διεθνείς επαγγελματίες του κλάδου. Ανάμεσά τους ο Marc Lorber, executive producer στις σειρές «The Pact», «Motherland» και «Devils» ως SVP των διεθνών συμπαραγωγών της Lionsgate, η Danna Stern, παραγωγός των Yes Studios που δημιούργησε την τεράστια επιτυχία «Fauda» και από τις ελάχιστες παραγωγούς που έχουν μπει δύο φορές στη λίστα Top 500 Media Leaders, η Marianne Wendt, σεναριογράφος και showrunner πίσω από σειρές όπως οι «New Heights», «Today for Tomorrow» και «Eden», η οποία διδάσκει και στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα showrunning, o Chadi Zeneddine, διευθυντής ανάπτυξης έργων και διεθνών σχέσεων με προϋπηρεσία στο Doha Film Institute, το Cairo Film Connection και τη Disney, η Raffaella Bonivento, σύμβουλος και ανώτερη διευθύντρια ανάπτυξης και παραγωγής τηλεοπτικών σεναρίων, και η Lindsay Bender, ατζέντισα της εταιρείας διεθνούς φήμης Creative Artists Agency (CAA).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα «Owl Industry Days», μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων με παρουσιάσεις και πάνελ ομιλητών. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να δικτυωθούν με εκπροσώπους στούντιο, παραγωγούς, ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και πλατφόρμες.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ

Για να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν γράψει τουλάχιστον μία ταινία ή μερικά επεισόδια σε τηλεοπτική σειρά και να υποβάλουν ένα νέο προσχέδιο ταινίας ή τηλεοπτικού σεναρίου, που μπορεί να γυριστεί στην Αθήνα.

Μια επιτροπή διεθνών επαγγελματιών του κλάδου θα επιλέξει τους σεναριογράφους που θα συμμετάσχουν στο «The Owl». Η επιτροπή θα συνεκτιμήσει το ιστορικό του συγγραφέα και τη συνολική ποιότητα του σεναρίου, την πρωτοτυπία, το στυλ γραφής, την εμπορευσιμότητα και τη δυνατότητα υλοποίησης και παραγωγής της ιδέας.

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά στον ιστότοπο theowl.afo.events και μέσω του Coverfly έως τις 20 Αυγούστου 2023.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το workshop θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις:  Στην πρώτη φάση, τον Νοέμβριο, θα διεξαχθεί το τετραήμερο εργαστήριο με τους σεναριογράφους των οποίων τα έργα θα έχουν επιλεγεί από τους μέντορες. Η διοργάνωση θα γίνει στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus στην Αθήνα, όπου οι σεναριογράφοι θα συζητήσουν τα project τους και θα παρακολουθήσουν μία σειρά από masterclasses και πάνελ. Η συμμετοχή στο «The Owl» είναι δωρεάν για τους επιτυχόντες ενώ η διαμονή, το φαγητό και οι τοπικές εμπειρίες τους καθ’ όλη τη διάρκεια του workshop καλύπτονται από το Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων.
Επικεφαλής του εργαστηρίου θα είναι ο καθηγητής Scott Myers, συγγραφέας του βιβλίου «The Protagonists’ Journey», καθηγητής σεναρίου στο Πανεπιστήμιο DePaul, μέντορας στα BlackList Seminars και καταξιωμένος σεναριογράφος, έχοντας γράψει περισσότερα από 30 πρότζεκτ για μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ και τηλεοπτικά δίκτυα όπως τα «K-9», «Αλάσκα» και «Τρωικός Πόλεμος».

Στη δεύτερη φάση του «Τhe Owl», τον Φεβρουάριο του 2024, οι σεναριογράφοι θα λάβουν εξ’ αποστάσεως πρόσθετη καθοδήγηση και θα έχουν ομαδικές συζητήσεις με το γκρουπ των συναδέλφων τους.

Το τρίτο και τελευταίο μέρος του εργαστηρίου θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των «Owl Industry Days 2024». Οι σεναριογράφοι θα πραγματοποιήσουν μια τελική συνεδρία με τους μέντορές τους, ενώ για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διοργάνωσης, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους μπροστά σε μια ομάδα επαγγελματιών του κλάδου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το theowl.afo.events ή επικοινωνήστε μαζί μας στο er@athensfilmoffice.com

 To Αthens Film Office

Το Athens Film Office δημιουργήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων τον Μάρτιο του 2020 και υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). Μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει πάνω από 100 οπτικοακουστικές παραγωγές να πραγματοποιήσουν τα γυρίσματα τους στην Αθήνα. Στις βασικές αρμοδιότητες του Athens Film Office περιλαμβάνεται τόσο η διευκόλυνση των οπτικοακουστικών παραγωγών όσο και η συνεργασία με άλλους φορείς του κινηματογράφου για την προβολή της Αθήνας στο εξωτερικό, μέσα από τη συμμετοχή σε κινηματογραφικά φεστιβάλ και εκθέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.