Αρχική Τουρισμός Η Βαυαρική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση (ΒR) με ποδήλατο σε Ζάκυνθο και Ναύπλιο

Η Βαυαρική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση (ΒR) με ποδήλατο σε Ζάκυνθο και Ναύπλιο

Celestyal Cruises

Ένα πρωτότυπο τρόπο επέλεξε το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης της Βαυαρίας (BR) για να γνωρίσουν οι τηλεθεατές του την ελληνική φύση, τα αξιοθέατα, να έρθουν πιο κοντά στους Έλληνες και να γευτούν την ελληνική φιλοξενία.

Κάθε χρόνο διοργανώνεται κρουαζιέρα στη Ελλάδα, στην οποία όλοι οι συμμετέχοντες  έχουν μαζί το ποδήλατό τους. Τα κρουαζιερόπλοια προσεγγίζουν κάθε φορά 2-3 λιμάνια της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας και από εκεί οι 400-500 συμμετέχοντες επισκέπτονται, με τα ποδήλατά τους, τα αξιοθέατα της γύρω περιοχής.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το προφίλ των συμμετεχόντων: Προέρχονται από όλα τα κοινωνικά και μορφωτικά επίπεδα ο δε μέσος όρος ηλικίας είναι συνήθως γύρω στα 58-60. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κάθε φορά συμμετέχουν και άτομα με ιδιαιτερότητες όπως τυφλοί ή με κινητικά προβλήματα, τα οποία διαθέτουν ηλεκτρονικό ποδήλατο.
Εμπνευστής του „ραδιο-τηλεοπτικού“ ποδηλατικού γύρου είναι ο δημοσιογράφος της BR, Θωμάς Γαϊτανίδης, „Toto“, ο οποίος επί 23 χρόνια είναι η ψυχή της διοργάνωσης. Επιστημονικός σύμβουλος είναι ο αρχαιολόγος δρ Σταμάτης Λυμπερόπουλος, ο οποίος με διαλέξεις και προβολές ενημερώνει τους ταξιδιώτες, τόσο για τα μέρη που πρόκειται να επισκεφτούν, όσο και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα, όπως  ήθη, έθιμα, ελληνικά αγροτικά προϊόντα κλπ..
Οι δημοτικές αρχές, ο ΕΟΤ, τα Λιμεναρχεία, τα κατά τόπους Τελωνεία ενημερώνονται έγκαιρα για την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου και το ακριβές πρόγραμμα των επισκέψεων. Ασθενοφόρα και αυτοκίνητα της Τροχαίας συνοδεύουν τους ποδηλάτες σε όλες τις μετακινήσεις τους, διασφαλίζοντας την ασφαλή  μετάβαση και παραμονή τους σε κάθε τόπο, ενώ τα τοπικά ΜΜΕ καλύπτουν πάντα με ενδιαφέρον το γεγονός.
Συνεργείο της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας- Τηλεόρασης συνοδεύει και καταγράφει τα γεγονότα. Συχνά γίνονται  ζωντανές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές αναμεταδόσεις. Μετά το τέλος του ταξιδιού η Bαυαρική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση προβάλλει ταινία με στιγμιότυπα απ΄ όλο το ταξίδι, η οποία μάλιστα διατίθεται προς πώληση.

Στο φετινό του ταξίδι, το κρουαζιερόπλοιο με τους τηλεθεατές της BR θα προσεγγίσει πρώτα τη Ζάκυνθο, όπου στις 3 Σεπτεμβρίου ο Δήμος και η Ένωση Ξενοδόχων του νησιού θα υποδεχτούν τους ποδηλάτες στην παραλία του Λαγανά και θα τους μοιράσουν αναμνηστικά δώρα. Στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου  θα  βρίσκεται στο  Ναύπλιο, απ΄ όπου οι ποδηλάτες θα επισκεφθούν το Παλαμίδι και τον αρχαιολογικό  χώρο των Μυκηνών. Προς τιμήν των φιλοξενουμένων ο Δήμαρχος της πόλης έχει προγραμματίσει μεγάλη ελληνική βραδιά στην κεντρική πλατεία του Ναυπλίου.
Η οργάνωση των εκδηλώσεων υποδοχής και φιλοξενίας των συμμετεχόντων στην κρουαζιέρα της BR στη Ζάκυνθο και στο Ναύπλιο έγινε με πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Φραγκφούρτης, σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς δημοτικούς και τουριστικούς φορείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.