Αρχική Πολιτισμός Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στη Σάμο

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στη Σάμο

Από το πλήθος των εκδηλώσεων ξεχωρίζουν η συναυλία- αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Ένωση της Σάμου με την Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουλίου με τη συμμετοχή της συμφωνικής ορχήστρας της ΕΡΤ, οι γιορτές κρασιού στα μέσα Αυγούστου, το Φεστιβάλ Ηραία-Πυθαγόρεια 19 και 29 Αυγούστου, το Φεστιβάλ Μανόλης Καλομοίρης και τo Ireon Rock Festival.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για το καλοκαίρι του 2012

Από 1η ως 15 Ιουλίου: δρώμενα στους δρόμους της πόλης με χορευτικά, τραγούδια, εκθέσεις ζωγραφικής και δημιουργικές ασχολίες για τα παιδιά.

Από 7 ως 14 Ιουλίου: πολιτιστική και αθλητική εβδομάδα εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 90 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922-2012).

Δευτέρα 9 Ιουλίου: βραδιά παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα από τα παιδικά και εφηβικά παραδοσιακά χορευτικά τμήματα Α.Π.Σ. «ΙΩΝΙΚΟΣ», στον αύλειο χώρο του Νέου Γυμνασίου Καρλοβάσου.

Τετάρτη 11 Ιουλίου: μουσική βραδιά με τραγούδια από τη Μικρά Ασία, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, στη Χατζηγιάννειο Σχολή. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Κυριάκος Μαυρίκης (σαντούρι), Βασίλης Σαράντου (βιολί), Γιώργος Λιάπης (λαούτο), Γιάννης Μυτιληνιός (ακορντεόν).

Πέμπτη 12 Ιουλίου: αγώνες βόλεϊ κορασίδων- παγκορασίδων στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Καρλοβάσου.

Σάββατο 14 Ιουλίου: βραδιά παραδοσιακών χορών από Πόντο, Σάμο και Χίο.

Τετάρτη 18 Ιουλίου: έντεχνο- λαϊκό τραγούδι. Πέμπτη 19 Ιουλίου: αφιέρωμα στα 100 χρόνια της Ένωσης της Σάμου. Συναυλία Σαμιακή και Ικαριακή Σουίτα του Συνθέτη Δ. Θέμελη με τη συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ και τη χορωδία Αρμονία, στο Αρχαίο Θέατρο του Πυθαγορείου.

Σάββατο 21 Ιουλίου: φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Συναντήσεις του Αιγαίου» με συμμετοχή δύο χορευτικών συγκροτημάτων από Σερβία και Τουρκία και του πολιτιστικού συλλόγου Κλεοπάτρα Λαζαρίδου.

Κυριακή 22 Ιουλίου: φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Κοκκάρι.

Τρίτη 24 Ιουλίου- Κυριακή 29 Ιουλίου: 1ο Φεστιβάλ Παράκτιου Ντοκιμαντέρ «Σάμος Ανάμεσα σε Δύο Ηπείρους».

Τετάρτη 25 Ιουλίου: συναυλία των ΟNIRAMA στο Γυμνάσιο Σάμου.

Παρασκευή 27 Ιουλίου: θεατρική παράσταση με την κωμωδία του Σαίξπηρ «Όνειρο Θερινής Νυκτός» στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου.

Σάββατο 28 Ιουλίου: θεατρική παράσταση με την κωμωδία του Σαίξπηρ «Όνειρο Θερινής Νυκτός» στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου.

Κυριακή 29 Ιουλίου: συναυλία των LOCOMONDO στο Γυμνάσιο Σάμου. Τετάρτη 1η και Πέμπτη 2 Αυγούστου: σε Πυθαγόρειο και Καρλόβασι, αντίστοιχα, φεστιβάλ Μανόλης Καλομοίρης.

Κυριακή 5 και Δευτέρα 6 Αυγούστου: εορταστικές εκδηλώσεις στο Πυθαγόρειο για την επέτειο της Ναυμαχίας της Μυκάλης.

Από 7 έως και 9 Αυγούστου: Ireon Rock Festival. Παρασκευή 10 Αυγούστου: μουσικό αφιέρωμα στην καταστροφή της Σμύρνης από την χορωδία Ηδύλλη, στο Καρλόβασι.

Δευτέρα 13 Αυγούστου: φεστιβάλ Μανόλης Καλομοίρης.

Από 16 έως και 18: γιορτή Σαμιώτικου Κρασιού. Κυριακή 19 και Δευτέρα 20 Αυγούστου: φεστιβάλ Ηραία – Πυθαγόρεια και τέλος, Από 22 έως και 25 Αυγούστου: αφιέρωμα στα 100 χρόνια της ένωσης με εκδηλώσεις σε Βαθύ και Καρλόβασι.

Κυριακή 19 και Δευτέρα 20 Αυγούστου: φεστιβάλ Ηραία – Πυθαγόρεια
Από 22 έως και 25 Αυγούστου: αφιέρωμα στα 100 χρόνια της ένωσης με εκδηλώσεις σε Βαθύ και Καρλόβασι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.