Αρχική Συνέδρια Οι Πετυχημένες Αγροτικές Εκμεταλλεύσεις στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών

Οι Πετυχημένες Αγροτικές Εκμεταλλεύσεις στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑΗ Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ προσκαλεί Νέες και Νέους Αγρότες να παρουσιάσουν τις πραγματικές Πετυχημένες Αγροτικές Περιπτώσεις (Success Stories Demonstration) με τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις (καλλιέργειες ή εκτροφές) στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, που θα γίνει 6-9 Σεπ 2012, στο Ελατοχώρι Πιερίας, με θέμα: Νέες Μορφές Συνεργασιών στην ΥΠΑΙΘΡΟ.
Ο πρόεδρος της ΠΕΝΑ κ. Β. Γιαννόπουλος, μετά από εισήγηση της Οργανωτικής Επιτροπής του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών, και απόφαση του ΔΣ της ΠΕΝΑ, που έλαβε υπόψη την πολύ ισχυρή ανάγκη για πραγματική ενημέρωση για τις πραγματικές συνθήκες στον αγροτικό τομέα και για τα πραγματικά περιθώρια ανάπτυξης της αγροτικής επιχειρηματικότητας, προκειμένου να αναδειχθεί ο δημιουργικός ρόλος που διαδραματίζουν οι Νέοι Αγρότες, καθώς και η καινοτόμος προσέγγισή τους στον αγροτικό τομέα, ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ, τις Νέες και Νέους Αγρότες, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για παρουσίαση της πετυχημένης αγροτικής δραστηριότητάς τους στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών.
Μπορούν να μετέχουν, αφού το δηλώσουν μέχρι 25 Αυγ 2012, και μέχρι την συμπλήρωση 30 υποψήφιων πετυχημένων αγροτικών εκμεταλλεύσεων, Νέες και Νέοι Αγρότες από όλη την Ελλάδα με πρόταση των τοπικών Ενώσεων Νέων Αγροτών, από όλους τους τομείς αγροτικής δραστηριότητας (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, δασοκομία, και συμπληρωματικά: ενέργεια, μεταποίηση, εμπορία, αγροτουρισμό).
Οι Νέες και Νέοι Αγρότες πρέπει να είναι 18-40 ετών, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, να συμμετέχουν στην τοπική κοινωνική ζωή (μέλος αυτοδιοίκησης, ή μέλος τοπικού πολιτιστικού ή μέλος άλλου συλλόγου ή άλλο κλπ), και θα συνεκτιμηθεί η εκμετάλλευσή τους να περιλαμβάνει:
αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και νέων τεχνολογικών μεθόδων
μεταφορά καινοτομίας και η βιωσιμότητα των καινοτομιών που εφαρμόσθηκαν
συμμετοχή σε τοπικό συλλογικό επαγγελματικό σχήμα (συνεταιρισμός, ομάδα παραγωγών, συνεταιριστική επιχείρηση κλπ) και
συμμετοχή σε οικογενειακό σχήμα όπου όλοι είναι αγρότες.
Ενδιαφέρουν κυρίως πετυχημένες πρακτικές που εφαρμόσθηκαν και αποδίδουν αξιόλογα οικονομικά αποτελέσματα, εντός Ελλάδος.
Σαφώς δεν ενδιαφέρουν εξαιρετικές ιδέες, που όμως δεν έχουν αποδώσει ακόμα, ή βρίσκονται στην φάση σχεδιασμού, ή απλώς αγοράσθηκαν και ελπίζεται να αποδώσουν.
Όλες οι περιπτώσεις θα παρουσιασθούν στην έκδοση των πρακτικών του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών και από αυτές η Κριτική Επιτροπή θα επιλέξει πέντε (5), οι οποίες θα εκπροσωπήσουν τον δυναμισμό και ενεργητικότητα των Νέων Ελλήνων Αγροτών και θα επιτρέψουν την συμμετοχή της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών σε Ευρωπαϊκά και Ελληνικά φόρουμ, προγράμματα και Συνέδρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.