Αρχική Ελλάδα Ευρωκοινοβούλιο – Αυστροελληνική παραγωγή – πρωτοβουλία προβολής της Ελλάδας

Ευρωκοινοβούλιο – Αυστροελληνική παραγωγή – πρωτοβουλία προβολής της Ελλάδας

«Η Ελλάδα ανθίζει» / Griechenland blueht, επιγράφεται ντοκιμαντέρ αυστροελληνικής παραγωγής, που στέλνει μήνυμα αφύπνισης, προβληματισμού και παρουσιάζει την αληθινή Ελλάδα, που συνεχίζει να ανθίζει σε ενα δύσκολο και αρνητικό τοπίο.
Πρόκειται για ενα πρωτότυπο ντοκιμαντέρ του γνωστού συγγραφέα και σκηνοθέτη Fabian Eder και της ηθοποιού Katerina Stamberger,  που στέκεται ως αντίποδας στην ιδιαίτερα αρνητική για τη χώρα μας διεθνή ειδησεογραφία.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στο Γραφείο ΕΟΤ Βιέννης, στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλονται για την αλλαγή της εικόνας της χώρας μας, όπου οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα λήψεων και επισκέψεων του αυστριακού συνεργείου σε διάφορες περιοχές της χώρα μας.
Ξεκινώντας μια ανοιξιάτικη Οδύσσεια απο την Κρήτη με σταθμούς Αγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Χανιά και εν συνεχεία Ιο, Μονεμβασιά, Πύργο, Ζάκυνθο, Ιθάκη και Μεσολόγγι, οι Αυστριακοί συντελεστές κατέγραψαν μέσα απο συνεντεύξεις, τις μαρτυρίες, τις απόψεις και τα όνειρα νέων ανθρώπων, που παρά την κρίση δεν εγκαταλείπουν τον τόπο τους αλλά μένουν για να ανθίσει και πάλι η Ελλάδα. Η Ελλάδα ανθίζει και πάλι μέσα απο τους νέους της. Φιλμάκια μικρού μήκους και συνετεύξεις προβάλλονταν καθημερινά στον ομώνυμο ιστότοπο της παραγωγής στο διαδίκτυο, λειτουργώντας έτσι ως ενα forum συζητήσεων με χιλιάδες επισκέπτες.
Πολλές αυστριακές εφημερίδες δημοσίευσαν αφιερώματα για την πρωτοβουλία, η οποία βρήκε συμπαραστάτες πολλά ονόματα της αυστριακής πολιτικής και πολιτιστικής ζωής.
Χθές η ταινία, διάρκειας 50’ παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την αρωγή του Προέδρου του ΕυρωπαΪκού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Hannes Schwoboda, του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Martin Schulz  και του αντιπροέδρου Otmar Karas.
Στους υποστηρικτές δεν λείπουν ονόματα όπως ο πρώην Καγκελλάριος της Αυστρίας Franz Vranitsky,  ο τ. Αντικαγκελλάριος Erhard Busek,  η Αντιδήμαρχος Βιέννης Μαρία Βασιλάκου και πλήθος άλλων. Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας έγινε την Τετάρτη 4 Ιουλίου μέσω του δορυφορικού 3SAT,  το οποίο προβάλλεται σε όλο τον γερμανόφωνο χώρο / Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία.

Η πρωτοβουλία δεν σταματά όμως εδώ αλλά συνεχίζεται και θα ακολουθήσουν και άλλες ταινίες με στόχο της προβολή της πραγματικής Ελλάδας και των ανθρώπων της.
Ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Βιέννη, παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν των συντελεστών στο ιστορικό κτίριο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βιέννη ενώ το Γραφείο ΕΟΤ Βιέννης, που είχε τον όλο συντονισμό, έχει εντάξει τον Fabian Eder  και την Katerina Stamberger  στο πρόγραμμα του ΕΟΤ  „True Ambassadors“.
Ευχαριστούμε θερμά τους Δήμους Χανίων, Ίου, Μονεμβασιάς, Μεσολογγίου και Ζακύνθου, για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.