Αρχική General Το Υπουργείο Πολιτισμού και η Περιφέρεια Αττικής στηρίζουν το διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό

Το Υπουργείο Πολιτισμού και η Περιφέρεια Αττικής στηρίζουν το διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό

Με ένα έντυπο υψηλής αισθητικής ο Ο.Λ.Π. Α.Ε., το Υπουργείο Πολιτισμού και η Περιφέρεια Αττικής στηρίζουν το διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τη μετατροπή του υφιστάμενου παλαιού κτιρίου αποθήκευσης σιτηρών (SILO) σε Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων.
       Το βιβλίο αυτό, το οποίο προλογίζουν ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, η Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟ κ. Λίνα Μενδώνη και η Δρ. Αγγελική Σίμωσι, Προϊσταμένη της Εφορίας Ενάλιων Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟ, περιλαμβάνει μια πλήρη παρουσίαση του κτιρίου του SILO, το οποίο θεμελιώθηκε το 1934 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, και μια μοναδική παρουσίαση του αρχαιολογικού υλικού, το οποίο έχει βρεθεί στα βάθη της θάλασσας  και το οποίο πρόκειται να εκτεθεί στο νέο υπό κατασκευή Μουσείο.
       Όπως είναι γνωστό το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων θα είναι ένα από τα τρία Μουσεία, τα οποία θα εγκατασταθούν στην Πολιτιστική Ακτή Πειραιά, μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο.
       Με τη μετατροπή του SILO σε Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων, επιτυγχάνεται και ένας ακόμα στόχος: διασώζεται το κτίριο και οι ταινιόδρομοι του, σημαντικό μνημείο της βιομηχανικής περιοχής του Πειραιά.
       Το Δ.Σ. του Ο.Λ.Π. Α.Ε. όρισε σύμφωνα με την Υ.Α. 1427/2011 (ΦΕΚ Β΄ 1427) την Κριτική Επιτροπή με επικεφαλής τον τ. Πρύτανη και Ομότιμο Καθηγητή Α.Π.Θ. κ. Δημήτρη Α. Φατούρο με αναπληρωτή του τον κ. Ηλία Κωνσταντόπουλο, αν. καθ. του Πανεπιστημίου Πάτρας, τον Αρχιτέκτονα κ. Γιώργο Αραχωβίτη με αναπλ. μέλος τον Δρ. Ευάγγελο Λυρούδια, πρώην Πρόεδρο του ΣΑΔΑΣ και θεσμικούς εκπρόσωπους από το ΥΠΠΟ και τον ΣΑΔΑΣ–ΠΕΑ.
    Παρότι η διαδικασία του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού συνεχίζεται, ήδη έχουν παραλάβει το σχετικό φάκελο 1.322 αρχιτέκτονες και αρχιτεκτονικά γραφεία από όλες τις Ηπείρους του κόσμου, γεγονός που δείχνει το τεράστιο ενδιαφέρον του τεχνικού κόσμου για το έργο αυτό και για τον Πειραιά. Όπως είναι γνωστό, το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων θεωρείται από όλον τον χώρο του Πολιτισμού, ως το σημαντικότερο τεχνικό έργο και Μουσείο στη χώρα μας, μετά από εκείνο του Μουσείου της Ακρόπολης.
    Υπενθυμίζεται ότι για όλα τα έργα της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά έκτασης 180.000 τ.μ., υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Ο.Λ.Π. Α.Ε. και Περιφέρειας Αττικής, αφού η παρέμβαση αυτή θεωρείται σήμερα ως η σημαντικότερη αστική ανάπλαση στην περιοχή της Αττικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.