Αρχική Εκδηλώσεις Πάμε στη Γιορτή των Παραμυθιών!

Πάμε στη Γιορτή των Παραμυθιών!

Το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών έχει τη χαρά και την τιμή να διοργανώσει τη 10η Γιορτή Παραμυθιών που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως και τις 29 Ιουλίου 2012 στην Κέα.

Η Γιορτή Παραμυθιών γεννήθηκε από την ανάγκη ανάδειξης και διάδοσης των  πολιτιστικών «θησαυρών».  Είναι μια χαρούμενη γιορτή, παιδί της ανιδιοτελούς αγάπης των ανθρώπων της, που στόχο έχει την ανάδειξη της πολιτιστικής παράδοσης και κληρονομιάς, παράλληλα με τις φυσικές ομορφιές.

Η διοργάνωση εκδηλώσεων σε αρχαία μονοπάτια, σε δάση, σε παραλίες, σε αρχαιολογικούς χώρους, σε προαύλια  εκκλησιών, μέσα σε αρχαία λατομία, σε γραφικά σοκάκια και γειτονιές, σε ιστορικές πλατείες και τόπους συνάντησης και συνάθροισης, που χαρακτηρίζουν την καθημερινή ζωή και την πολιτισμική ταυτότητα,  δίνει τη δυνατότητα γνωριμίας με την ιστορία, τους θρύλους, τα ήθη, τα έθιμα, και την λαϊκή  παράδοση.

Στο πρόγραμμα της Γιορτής Παραμυθιών η βάση δίδεται  στις αφηγήσεις παραμυθιών από διακεκριμένους αφηγητές από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο με φυσικό σκηνικό ατμοσφαιρικές τοποθεσίες.  Εμπλουτίζεται με θεατρικές παραστάσεις, μουσικά και εικαστικά δρώμενα, εκθέσεις βιβλίου, σεμινάρια λαϊκής προφορικής παράδοσης, δημιουργική απασχόληση παιδιών, θεατρικό παιχνίδι κλπ.

Στόχος είναι να δοθεί μια όσο γίνεται μεγαλύτερη και πολύπλευρη προσέγγιση αυτών των πανάρχαιων και διαχρονικών πνευματικών δημιουργημάτων, που γεννήθηκαν από την επιθυμία του ανθρώπου να νικήσει το κακό και να εγκωμιάσει την ομορφιά της φύσης.

Ο έντονος ορθολογισμός της σύγχρονης εποχής επιτάσσει, περισσότερο από ποτέ, την ανάγκη διαφυγής στο όνειρο και τη μαγεία.

Η Τζιά το νησί των μύθων και των παραμυθιών σας προσκαλεί στην πιο λαμπρή Γιορτή του τις μέρες γύρω από την πανσέληνο του Ιουλίου.
Αναζητείστε την και γίνετε και εσείς ήρωες του δικού σας παραμυθιού.

Με μικρό προϋπολογισμό, με εθελοντισμό με προσφορά εργασίας από τους καλλιτέχνες και με ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων  της τοπικής κοινωνίας και των φορέων του νησιού,  ακολουθούμε τους ήρωες των παραμυθιών οι οποίοι  θα πιαστούν από το χέρι και θα μας πάρουν μαζί τους στο δρόμο που οδηγεί στον τόπο της παραμυθίας, της ελπίδας και της λύτρωσης.

Ο πολιτισμός αν και είναι ένα από τα μεγαλύτερα  θύματα της κρίσης βρίσκει τον τρόπο με ένα μαγικό ραβδάκι να ξεπέρνα τα εμπόδια και να μας οδηγεί σε έναν τόπο που έχουμε τόσο ανάγκη.

Έτσι λοιπόν λέμε για μία ακόμη  φορά- «Πάμε Γιορτή!» και σας περιμένουμε όλους τόσο στις επετειακές εκδηλώσεις όσο και στο μεγάλο γλέντι των ιστοριών που θα στηθεί τον Ιούλιο στη Τζια, στη 10η Γιορτή Παραμυθιών. Είστε όλοι καλεσμένοι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.