Αρχική Ιστιοπλοΐα Αφιερωμένος στον Έλληνα θαλασσοπόρο Σάββα Γεωργίου, ο Ιστιοπλοϊκός αγώνας που διοργάνωσε ο...

Αφιερωμένος στον Έλληνα θαλασσοπόρο Σάββα Γεωργίου, ο Ιστιοπλοϊκός αγώνας που διοργάνωσε ο Ι.Ο.Πατρών, το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος

Στον Σάββα Γεωργίου, τον Έλληνα θαλασσοπόρο, ήταν αφιερωμένος ο Ιστιοπλοϊκός αγώνας που διοργάνωσε ο Ι.Ο.Πατρών, το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος, ο οποίος το 1956 διέσχισε τον Ατλαντικό και τη Μεσόγειο με το ιστιοπλοϊκό σκάφος “Xαρά” μόλις 8.5 μέτρων, το οποίο μάλιστα δεν διέθετε -έστω μικρής ισχύος- μηχανή! 
Το Σάββατο 02/06/2012, στις 12:00πμ, δόθηκε η εκκίνηση.
Ο τερματισμός της 1ης ιστιοδρομίας ήταν μεταξύ της νήσου Τριζόνια και του ΝΔ άκρου της νήσου Αγ .Ιωάννης. Από πλευράς καιρικών συνθηκών, η 1η ιστιοδρομία εξελίχθηκε με ΔΝΔ 3-4 μποφόρ, με αποτέλεσμα τα 21 αγωνιζόμενα σκάφη να τερματίσουν σε περίπου 2,5 ώρες.
Κατά τη 2η Ιστιοδρομία, η εκκίνηση δόθηκε την Δευτέρα 04/06/2012, στις 10:00 από τα Τριζόνια με προορισμό το Ρίο και με ανέμους Δ εντάσεως 5-6 μποφόρ μέχρι το Δρέπανο και στη συνέχεια περίπου στα 4 μποφόρ μέχρι τον τερματισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.