Αρχική Γαστρονομία Sani Gourmet: Ένα δεκαήμερο δημιουργίας και ευγενούς άμιλλας

Sani Gourmet: Ένα δεκαήμερο δημιουργίας και ευγενούς άμιλλας

Ένα δεκαήμερο δημιουργίας, ευγενούς άμιλλας και ανάπτυξης επιχειρημάτων ήταν και το φετινό Sani Gourmet, με τις μυρωδιές της άνοιξης να ενώνονται μεθυστικά μ’ αυτές που ξεπήδησαν από τις κουζίνες των σημαντικών chef, οι οποίοι τίμησαν για άλλη μια χρονιά την πολύ επιτυχημένη κατά γενική ομολογία διοργάνωση.

Το κορυφαίο φεστιβάλ γεύσης στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε, δίνοντας, όπως όλοι, διοργανωτές, συμμετέχοντες και κοινό, εμπεριστατωμένες απαντήσεις στο θέμα που για δεύτερη χρονιά κυριάρχησε: «Νέα Ελληνική Κουζίνα» στη λογική της τάσης «100 Mile Practice».

Στο διαρκώς εξελισσόμενο διεθνές περιβάλλον, με την οικολογική διάσταση να εισβάλλει σε κάθε έκφανση της ζωής, φυσικά και της γεύσης, η Ελληνική Κουζίνα γενικότερα και η Νέα Ελληνική Κουζίνα ειδικότερα διεκδικούν το δικό τους πλαίσιο, διαμορφωμένο μέσα από τους άξονες παράδοση-εξέλιξη, και βεβαίως από τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα που έχει εμποτίσει τη γαστρονομία της χώρας μας, παλιά σαν την ιστορία, σύνθετη σαν την πορεία της στο χρόνο, με επιρροές από την Ανατολή και τη Δύση. Μια γαστρονομία ενδιαφέρουσα, με πολλές πτυχές και άλλες τόσες ερμηνείες, παραγνωρισμένη σε σχέση με τον τεράστιο πλούτο που κουβαλά μέσα της.

Αυτός ήταν και ο στόχος των δύο συνεχόμενων σεζόν ενασχόλησης μαζί της από το Sani Gourmet: να αποκαλυφθούν τα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει, να εκμαιευθούν τα μυστικά της, να προωθηθούν οι αξίες που μπορούν να τη φέρουν στο επίκεντρο της συζήτησης περί γαστρονομίας διεθνώς, προωθούμενη μέσω του τουριστικού προϊόντος μεταξύ άλλων. Σημαντικό ζητούμενο μέσα σε μια περίοδο κρίσης, εκρηκτικής στο εσωτερικό αλλά μεγάλης και εκτός συνόρων, πολιτιστικής στη βάση της και όχι μόνο οικονομικής, που ωστόσο αυτή καθαυτή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αναγέννηση, επαναπροσδιορισμό και επανένταξη.

Η ΣΑΝΗ Α.Ε. παράλληλα με τις δραστηριότητές της εργάζεται με πάθος γι’ αυτή τη νέα αρχή που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα ψηλά σε όλους τους τομείς, ένας εκ των οποίων είναι κι αυτός της γαστρονομίας. Και με το πάθος που αγκαλιάζει κάθε πρωτοβουλία, εργάζεται με συνέπεια για συμβάλει κι αυτή, με όλες της τις δυνάμεις, στην οικοδόμηση αυτού του νέου, καλύτερου κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.