Αρχική Κρουαζιέρες Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) υπεγράφη στον Πειραιά μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε....

Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) υπεγράφη στον Πειραιά μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. και της Ένωσης Λιμένων Απουλίας της Ιταλίας

Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) υπεγράφη στον Πειραιά μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. και της Ένωσης Λιμένων Απουλίας της Ιταλίας (Πρίντεζι, Τάραντα και Μπάρι) με κύριο στόχο τη συνεργασία σε θέματα μεσογειακής κρουαζιέρας, ναυτιλίας μικρών αποστάσεων και διευρωπαϊκών δικτύων.

Στη  σύσκεψη παραβρέθηκαν εκτός των επικεφαλής των δύο λιμένων (καθ. Ηρ. Χαραλαμπίδης, Πρόεδρος Λιμένος Πρίντεζι, Γιώργος Ανωμερίτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ο.Λ.Π. Α.Ε., Στ. Χατζάκος, Πρόεδρος MedCruise, Γ. Καστελλάνος, Εκτελεστικός Διευθυντής ΕΛΙΜΕ, καθ. Άλκης Κορρές σύμβουλος Ο.Λ.Π. Α.Ε.) και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Λιμένα Βενετίας Dr. Roberto Perocchio, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα υποδομών κρουαζιέρας, δεδομένης και της εμπειρίας του ως μέλους του Δ.Σ. της MedCruise για πολλά χρόνια.         

Εν τω μεταξύ ο Πρόεδρος του Ο.Λ.Π. ανακοίνωσε ότι “Καμία ακύρωση προγραμματισμένων για το 2012 δρομολογίων στον χώρο της κρουαζιέρας έχει γίνει”. Με τη φράση αυτή συνόψισε, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, τα αποτελέσματα της σύσκεψης, η οποία διεξήχθη στα γραφεία της ΕΛΙΜΕ για τα θέματα πολιτικών κρουαζιέρας για το 2012 και 2013.
Ειδικότερα στον χώρο του βασικού λιμανιού της χώρας, που είναι ο Λιμένας του Πειραιά, από τα μέχρι σήμερα στοιχεία διακίνησης, καμία εταιρία δεν έχει ακυρώσει προγραμματισμένα δρομολόγια της σύμφωνα με τα ετήσια στοιχεία του Ο.Λ.Π. Α.Ε. βάσει των οποίων στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να αφιχθούν 850 κρουαζιερόπλοια κατά το 2012. Όπως είναι γνωστό για την περίοδο 2013-2016, ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. έχει ανακοινώσει ότι θα διατηρήσει σταθερά τα τιμολόγια του, γεγονός το οποίο μαζί με την άρση του cabotage και τις νέες υποδομές αναμένεται να επιδράσει θετικά στη λειτουργία του λιμανιού κρουαζιέρας τα επόμενα χρόνια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.