Αρχική Πολιτισμός 4ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών Αιγιάλη – Αμοργός

4ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών Αιγιάλη – Αμοργός

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4Ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών, με θέμα: «Η Κυκλαδίτισσα στο Πέρασμα των Αιώνων», στις 27 με 30 Απριλιου, 2012.

Η διοργάνωση έγινε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Θολαρίων Αιγιάλης Αμοργού. Χορηγός του συνεδρίου ήταν το ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa, στην Αιγιάλη.

Συμμετείχαν οι σύλλογοι: Γυναικών Νάουσας Πάρου (εμπνεύστριες του θεσμού), Μάρπησσας Πάρου, Γυναικών Πάρου «Αρηίς», Γυναικών Άνδρου, Κέας «Η Μελίτη», Μυκόνου ο Πολιτιστικός Λαογραφικός και σύλλογος «Ανωμερίτισσες», Λαογραφικός Σύλλογος Σερίφου «Ανδρομέδα», Σύρου «Αγροτοτουριστικός Συνεταιρισμός το Καστρί» και «Σύλλογος Οικογενειών Ναυτικών Σύρου», Γυναικών Τήνου και Πολιτιστικός Γυναικών Θολαρίων Αμοργού.
 
Οι κυρίες ξεναγήθηκαν στις Μονές Χοζοβιώτισσας & Αγίου Γεωργίου Βαλσαμίτη, στους Αγίους Ανάργυρους, στα εκκλησιαστικά μουσεία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος» στην Χώρα, στην «Εκκλησιαστική Συλλογή» στα Θολάρια, στα χωριά της Αμοργού, στα βότανά της, στην γαστρονομία της και στην παραδοσιακή μουσική και τους χορούς της.

Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τα νησιά των Κυκλάδων και ανταλλάχθηκαν απόψεις και προβληματισμοί.
Αποφασίστηκε η ίδρυση Ομοσπονδίας Γυναικείων Συλλόγων Κυκλάδων και συστήθηκε επιτροπή για την σύνταξη καταστατικού.

Καλούνται όλοι οι γυναικείοι σύλλογοι των Κυκλάδων να συμμετέχουν, προκειμένου όλες οι κυκλαδίτισσες ενωμένες, να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των θεμάτων που απασχολούν τα νησιά μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.