Αρχική Εκδηλώσεις Τα “Πανηγύρια του Αιγαίου” του Γιώργου Πίττα στο Παρίσι 22 με 25...

Τα “Πανηγύρια του Αιγαίου” του Γιώργου Πίττα στο Παρίσι 22 με 25 Μαϊου

Η  Έκθεση φωτογραφίας “Πανηγύρια στο Αιγαίο” (με προβολές), του Γιώργου Πίττα, θα πραγματοποιηθεί, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, στο Παρίσι, 22 με 25 Μαϊου.
Το φεστιβάλ, το πανηγύρι, συνδέουν την ιστορία, την παράδοση και την ελπίδα για το αύριο. Ένα ζωντανό και σημαντικό έθιμο σε όλες τις κοινωνίες του Αιγαίου. Τα νησιά του Αιγαίου, τοπίο φωτός και διαφάνειας, χαρακτηρίζονται από μια εντυπωσιακή ποικιλία πανηγυριών και παραδόσεων. Κεντρικό θέμα του κάθε πανηγυριού είναι ο θρησκευτικός χαρακτήρας τους, αλλά κυρίως ευκαιρία ενίσχυσης κοινωνικών και οικονομικών αναγκών των μικρο-κοινωνιών.

Παρά τις κοσμοϊστορικές αλλαγές που έχουν συμβεί στις τοπικές κοινωνίες των νησιών του Αιγαίου τα τελευταία πενήντα χρόνια, αλλαγές που ανέτρεψαν αιώνων ήθη και έθιμα και κυρίως την ουσία της παραδοσιακής κοινότητας, τα πανηγύρια εξακολουθούν να έχουν μεγάλη σημασία για μια σημαντική μερίδα ανθρώπων.
Τα πανηγύρια συμπυκνώνουν ως κοινωνικό γεγονός τόση ζωή και τόσο πολιτισμό όσο καμία άλλη εκδήλωση, έτσι ώστε η εμπειρία ενός πανηγυριού να γίνεται η γνωριμία ενός κόσμου ολάκερου, γράφει το athensvoice, σε άρθρο του αφιερωμένο στα πανηγύρια του Αιγαίου και το βιβλίο του Γιώργου Πίττα.

Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί , από 22 έως 25 Μαϊου, (από τις 11πμ έως 21μμ), στο Maison de la Grèce
9 rue Mesnil 75116 Paris.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.