Αρχική Ναυτιλία Προκήρυξη Διεθνούς Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού Μαρίνας Αργοστολίου

Προκήρυξη Διεθνούς Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού Μαρίνας Αργοστολίου

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος υπέγραψε την περίληψη της προκήρυξης διεθνούς δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη φορέα διαχείρισης του τουριστικού λιμένα  Αργοστολίου.
Στον ανάδοχο φορέα διαχείρισης θα ανατεθούν η ολοκλήρωση των χερσαίων έργων υποδομής που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του τουριστικού λιμένα, η χρήση, διοίκηση και  εκμετάλλευση αυτού για 40 χρόνια, έναντι ετησίου μισθώματος σύμφωνα με την προσφορά του. Βασικό κριτήριο επιλογής θα είναι η συμφερότερη για το Ελληνικό Δημόσιο οικονομική προσφορά.
Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά τη συνεδρίαση της καθ ‘ ύλην αρμόδιας Επιτροπής των Τουριστικών Λιμένων που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Υπουργείου με θέμα «Επανακαθορισμός νοτιοανατολικού της χερσαίας ζώνης του τουριστικού λιμένα Αργοστολίου λόγω οριστικών εγγραφών του κτηματολογίου»
Ο κ. Αλιβιζάτος δήλωσε «Είμαι ευτυχής που μετά από τις προσωπικές εργώδεις προσπάθειες που κατέβαλα από το 2004 που εξελέγην βουλευτής του νομού, το 2007 ως Πρόεδρος της ΕΤΑ και ασφαλώς ως Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, η μαρίνα Αργοστολίου σύντομα θα είναι πραγματικότητα.
Το έργο αυτό υπήρξε η προτεραιότητά μου από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Υφυπουργός.  Η προσεχής ανάδειξη του φορέα διαχείρισης θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού μας, όσο και στην τουριστική προβολή της Ελλάδας γενικότερα. Πιστεύω ότι αφού ξεπεράσαμε τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες και τα συγκεκριμένα προβλήματα, η μαρίνα θα επαυξήσει τις λιμενικές υποδομές του δικτύου των μαρινών του Ιονίου και θα πολλαπλασιάσει την τουριστική κίνηση στην Κεφαλονιά και μάλιστα με επισκέπτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, επ’ ωφελεία της τοπικής οικονομίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.