Αρχική Τουρισμός «Πρέσβειρα Θεσσαλονίκης» η Victoria Hislop

«Πρέσβειρα Θεσσαλονίκης» η Victoria Hislop

Απόγονοι οικογενειών που έζησαν στη Θεσσαλονίκη στα 100 χρόνια της σύγχρονης ιστορίας της, παγκοσμίως διακεκριμένοι επαγγελματίες στον κλάδο τους, σημαντικές προσωπικότητες που σχετίζονται  με την πόλη και την ιστορία της, καλούνται να γίνουν οι «Θεσσαλονίκης Πρεσβευτές» στον επετειακό της εορτασμό.

Σε έναν κύκλο ομιλιών, που θα πραγματοποιηθούν από το Μάιο έως το Δεκέμβριο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, παρουσιάζονται και μιλούν στο κοινό της πόλης άνθρωποι με διεθνή εμβέλεια και τοπική σύνδεση. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με τη βρετανίδα συγγραφέα του επιτυχημένου μυθιστορήματος «Το Νησί» Βικτόρια Χίσλοπ, η οποία θα μιλήσει για τη σύνδεση και την οπτική της για την πόλη της Θεσσαλονίκης, με αφορμή το νέο της βιβλίο «Το Νήμα», που έχει ως φόντο τη Θεσσαλονίκη και την πολύπαθη ιστορία της στον 20ό αιώνα.

Την Παρασκευή 11 Μαΐου, στις 20:00, η διάσημη βρετανίδα συγγραφέας θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Γενί Τζαμί (παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Βικτόρια Χίσλοπ θα μοιραστεί με το κοινό βιωματικές εμπειρίες της από τις επισκέψεις της και την παραμονή της στην Θεσσαλονίκη και θα αναφερθεί στη βιβλιογραφική της έρευνα, με αφορμή την συγγραφή του βιβλίου της «Το Νήμα», στο οποίο μεταξύ άλλων περιγράφει, όλα τα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην πόλη μας, από το 1917 μέχρι σήμερα. Ακόμη, αναμένεται να αναφερθεί σε όλα όσα την ενέπνευσαν και συνεχίζουν να την εμπνέουν στην πόλη, τα ιστορικά γεγονότα και τις προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που την γοήτευσαν.

Στην πρώτη εκδήλωση του κύκλου «Θεσσαλονίκης Πρεσβευτές», η Βικτόρια Χίσλοπ μιλάει για την πόλη που μεταφέρει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου στο παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό, έναν τόπο που «… σφύζει από παρελθόν, ξεχειλίζει από ανθρώπους…», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ένας περιπατητής στην παραλία της πόλης σε μια από τις περιγραφές της. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Σπύρος Πέγκας, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, την οποία θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος και γενικός διευθυντής Ραδιοφωνίας ΕΡΤ3 Παύλος Νεράντζης.

Victoria Hislop – Βιογραφικό Σημείωμα
Η Victoria Hislop σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο St Hilda’s College της Οξφόρδης. Είναι ταξιδιωτική συντάκτρια για τις περιοδικές εκδόσεις Sunday Telegraph, Mail on Sunday και Woman & Home. Το πρώτο της μυθιστόρημα «Το Νησί», παρέμεινε στο Νο 1 της λίστας ευπώλητων βιβλίων των Sunday Times επί οκτώ διαδοχικές εβδομάδες και έχει πουλήσει ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Το «Νησί» αποτελεί εκδοτικό φαινόμενο για την Ελλάδα, κορυφαίο best seller όλων των εποχών και αγαπήθηκε τόσο από το γυναικείο όσο και από το ανδρικό κοινό. Η Victoria Hislop αναδείχθηκε Κορυφαία Νεοεισερχόμενη Συγγραφέας στο πλαίσιο του θεσμού Galaxy British Book Awards του 2007, ενώ της απονεμήθηκε και το βραβείο Richard & Judy Summer Read. Το «Νησί» έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες. Το δεύτερο μυθιστόρημά της, «Ο Γυρισμός», κατέλαβε με την κυκλοφορία του τη δεύτερη θέση στη λίστα ευπώλητων των Sunday Times και την πρώτη θέση στη λίστα βιβλίων με μαλακό εξώφυλλο. Η Victoria Hislop ζει στο Κεντ της Αγγλίας με το σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.