Αρχική Ξενοδοχεία Γιάννης Α. Ρέτσος: Είναι απαραίτητο να κυβερνηθεί η χώρα και να εκπέμψει...

Γιάννης Α. Ρέτσος: Είναι απαραίτητο να κυβερνηθεί η χώρα και να εκπέμψει ένα μήνυμα ενότητας και σταθερότητας

Με αφορμή τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γιάννης Α. Ρέτσος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο Ελληνικός λαός έστειλε μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες τα οποία θα πρέπει να μελετηθούν ενδελεχώς και να ληφθούν σοβαρά υπόψη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.
Με σεβασμό στη βούλησή του, αλλά και με αίσθημα ευθύνης, οι κομματικοί σχηματισμοί που εισήχθησαν στην Βουλή, οφείλουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κυβερνηθεί η χώρα και να εκπέμψει ένα μήνυμα ενότητας και σταθερότητας.
Σημειωτέον, η θερινή τουριστική περίοδος έχει ήδη ανοίξει και τα έσοδα από τον τουρισμό θα παίξουν ιδιαίτερα καθοριστικό ρόλο στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ανάταξη των δημοσιονομικών της χώρας και την αναχαίτιση της καλπάζουσας ανεργίας.
Αυτό το χρονικό διάστημα, εκατομμύρια ξένοι πολίτες κάνουν τις επιλογές τους και τις κρατήσεις τους. Με δεδομένη την έως τώρα υστέρηση στις αφίξεις,  τη μείωση κατά τουλάχιστον 15% στο ρυθμό των κρατήσεων που εισάγονται στα συστήματα των ξενοδοχείων αυτή τη χρονική στιγμή και την δραματική συρρίκνωση της εσωτερικής αγοράς, κάθε μέρα που περνάει και υπάρχει κλίμα αβεβαιότητας και ασάφειας για τη χώρα μας, περιορίζονται ολοένα και περισσότερο οι δυνατότητες αντιστροφής της αρνητικής εικόνας και ανάκτησης μέρους έστω των απωλειών.
Aπό τις 10.000 ξενοδοχεία της χώρας, η συντριπτική πλειονότητα είναι επιχειρήσεις μικρομεσαίου μεγέθους και οικογενειακού χαρακτήρα. Οι επιχειρήσεις αυτές αγωνίζονται να επιβιώσουν και να διατηρήσουν θέσεις εργασίας σε ένα περιβάλλον απανωτών φορολογικών επιβαρύνσεων, διαρκούς μείωσης των τζίρων τους – για κερδοφορία δεν γίνεται καν λόγος εδώ και δύο χρόνια – κατάρρευσης της εσωτερικής αγοράς τουρισμού και συρρίκνωσης της εισερχόμενης πελατείας τους.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.