Αρχική Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας ΞΕΕ: Προχωρήστε κ. Χρυσοχοΐδη, οι εξαγγελίες σας, για την ανασυγκρότηση της πρωτεύουσας,...

ΞΕΕ: Προχωρήστε κ. Χρυσοχοΐδη, οι εξαγγελίες σας, για την ανασυγκρότηση της πρωτεύουσας, είναι προς την σωστή κατεύθυνση

Γιώργος Τσακίρης, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου ΕλλάδοςΤις πρώτες ενέργειες της πολιτείας προς την σωστή κατεύθυνση, για την ανασυγκρότηση της πρωτεύουσας και την αντιμετώπιση της «εγκληματικότητας του δρόμου» που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια την καθημερινότητα των πολιτών και επισκεπτών των Αθηνών, αποτελούν οι χθεσινές εξαγγελίες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφορικά με τις προθέσεις του υπουργείου για την δημιουργία Κέντρων Υποδοχής και την  αντιμετώπιση  του οργανωμένου εγκλήματος, των διαφόρων μορφών παραοικονομίας και την αντιμετώπιση της ανασφάλειας των πολιτών, τονίζει το ΞΕΕ με ανακοίνωσή του.
Και συνεχίζει, ‘Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κ. Λουκάς Παπαδήμος αναφέρθηκε σήμερα στην ανάγκη συντονισμού για την ανασυγκρότηση της Πρωτεύουσας, στόχο που χαρακτήρισε ως εθνικής προτεραιότητας. Καλούμε και τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς φορείς και υπουργεία, που εμπλέκονται θεσμικά και νομοθετικά στο πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας, να προχωρήσουν στην ανάληψη των ενεργειών που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα τους, ώστε να συμβάλλουν και αυτοί συντονισμένα, στην αντιμετώπιση του προβλήματος του κέντρου.
Ευχόμαστε και κάνουμε έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, να στηρίξουν την προσπάθεια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που αποτελεί προϋπόθεση για την οικονομική και κοινωνική επιβίωση της πρωτεύουσας της χώρας μας.

Είναι γνωστό ότι η  υποβάθμιση και  η συνεχώς επιδεινούμενη γκετοποίηση του  κέντρου της Αθήνας έχει οδηγήσει στην οικιστική, εμπορική και τουριστική απαξίωση του. Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι ακόμη και η εντατικοποίηση της ούτως ή άλλως ελλιπούς, αστυνομικής παρουσίας στο κέντρο των Αθηνών, δεν θα μπορέσει να αποδειχθεί αποτελεσματική εάν δεν συνοδευτεί και με τα παράλληλα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται για την εκτόνωση και απομάκρυνση των αιτιών του προβλήματος που επιβαρύνουν  το κέντρο.
Η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης με την δημιουργία κέντρων υποδοχής μεταναστών, που χρηματοδοτούνται άλλωστε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, η γρήγορη εξέταση και διεκπεραίωση  των αιτημάτων ασύλου  είναι απαραίτητες συμπληρωματικές ενέργειες που η πολιτεία επιβάλλεται να επιταχύνει. Στο πλαίσιο αυτό το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας χαιρετίζει τις ενέργειες του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και ελπίζει ότι αυτές θα συνεχισθούν. “

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μακάρι να άρχίσει αυτό το έργο. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι μόνο εξαγγελίες όπως σε προηγούμενες περιπτώσεις. Το κέντρο της Αθήνας πρέπει να ελευθερωθεί από κάθε εμπόδιο. ¨ολοι το έχουμε ανάγκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.