Αρχική Εκδηλώσεις Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεξίωση επ’ ευκαιρία του Νέου Έτους και η...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεξίωση επ’ ευκαιρία του Νέου Έτους και η κοπή της πίτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΟΔΙΞ) & του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Αθηνών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεξίωση επ’ ευκαιρία του Νέου Έτους και η κοπή της πίτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΟΔΙΞ) & του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Αθηνών, το βράδυ της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2012, στο φιλόξενο χώρο του Ξενοδοχείου «Radisson Blu Park Hotel, Athens».

Η δεξίωση τελούσε υπό την αιγίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και παρευρέθηκαν, εκτός των μελών της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου των Αθηνών, στελέχη ξενοδοχείων και ταξιδιωτικών οργανισμών, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, ιδιαίτερα του τουριστικού τύπου, εκπρόσωποι πρεσβειών και φορείς τουρισμού, οι οποίοι μέσα σε ένα ιδιαίτερα οικείο και άκρως φιλικό κλίμα συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την κρίσιμη καθημερινότητα των θεμάτων του τουρισμού αλλά και την πορεία του κλάδου ειδικότερα.  

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Κωνσταντίνος Ζήκος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Ιωάννης Ρέτσος, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής κ. Αλέξανδρος Βασιλικός και η εκπρόσωπος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος κα Χριστίνα Τετράδη. Χαιρετισμό απέστειλε η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής & Υπευθ. Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης ΝΔ λόγω απουσίας στο εξωτερικό.  

Ο κ. Δημήτριος Κάκαρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Αθηνών (Σ.Δ.Ξ.Α.), καλωσόρισε όλους τους παρισταμένους, ευχόμενος «Καλή Χρονιά», αναφέρθηκε κατ’ αρχήν στη κρισιμότητα των τελευταίων ημερών αλλά και στη γενικότερη απαξίωση του προορισμού «Αθήνα». Ζήτησε την συσπείρωση των φορέων της πολιτείας και του ιδιωτικού τομέα με κοινό στόχο την αναστροφή του δυσμενούς κλίματος και τη δημιουργία νέων ευκαιριών.

Ο κ. Ιωάννης Κρέης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων (Π.Ο.ΔΙ.Ξ.), αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη θερμή ανταπόκριση, αναφέρθηκε στην τρέχουσα οικονομική κρίση και χαιρέτησε την ψήφιση του νόμου που αναφέρεται στα προσόντα του Διευθυντού Ξενοδοχειακής μονάδας. Όπως είπε, «η Ιδιοκτησία διοικεί και ο Διευθυντής διευθύνει», οι δύο αυτοί ανθρώπινοι παράγοντες συντελούν στην αναβάθμιση της παροχής τουριστικών υπηρεσιών. Σημείωσε ότι σήμερα παρατηρείται η πλήρης απαξίωση των Κρατικών Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων, Βασικής, Μέσης & Ανωτέρας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα και απηύθυνε θερμή έκκληση προς τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να ενδιαφερθούν και να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα. Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι για την αναστροφή του δυσμενούς κλίματος έναντι της χώρας μας διεθνώς,  πρέπει να κινητοποιήσουμε τους Έλληνες της Διασποράς και τουs πολλούς Φιλέλληνες απανταχού της γης, οι οποίοι προβάλουν με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο, ότι καλύτερο διαθέτει η πατρίδα μας και όχι μόνο τις ομορφιές της.

Ο κ. Κωνσταντίνος Ζήκος, Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, επαίνεσε τη στενή συνεργασία του κλάδου των Διευθυντών Ξενοδοχείων με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και προέτρεψε η συνεργασία αυτή να γίνει ακόμα πιο στενή και αποτελεσματική για τον κλάδο μας που παράγει απτό έργο.  

Ο κ. Ιωάννης Ρέτσος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, μίλησε για την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία και ότι σε αυτή τη συγκυρία, οι άνθρωποι του τουρισμού παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο της συνεχούς βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και με σκληρή δουλειά και χαμόγελο αντιπαλεύουμε τις παθογένειες του συστήματος. Σημείωσε επίσης ότι παραμένουμε αισιόδοξοι, εφόσον «κλείσει» το psi και η νέα δανειακή σύμβαση θα αυξηθεί και ο ρυθμός των κρατήσεων των ξενοδοχείων που μέχρι τότε είναι λογικό να παρουσιάζουν υστέρηση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Συνόψισε λέγοντας ότι έχει πλέον γίνει πεποίθηση στην κοινή γνώμη, πως ο τουρισμός είναι ο τομέας τα αποτελέσματα του οποίου θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
 
Ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής, τόνισε ότι η Αθήνα έχει όλες τις προϋποθέσεις για να βγει από τον μαρασμό στον οποίο έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια, αρκεί η πολιτεία να ακούσει τα πάγια αιτήματα μας των τελευταίων 15 χρόνων. Παράλληλα ευχήθηκε το 2012 να είναι καλύτερο από το 2011 και χειρότερο από το 2013 καθώς η τρέχουσα χρονιά θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και τα περιθώρια αντίδρασης είναι εξαιρετικά περιορισμένα.

Η κα Χριστίνα Τετράδη, εκπρόσωπος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση που διανύουμε, προερχόμενη δε από τη περιφέρεια εκτίμησε ότι θα υπάρξει μεγάλη πτώση των κρατήσεων. Παρότρυνε να συμπορευτούμε για την επίτευξη των κοινών μας στόχων και για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα, ευχόμενη Καλή Δύναμη.    

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.